Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după ce a învins-o pe irlandeza Fay Niamh, joi, la puncte, în semifinale.

Lacramioara Perijoc (albastru)Foto: Belish / Shutterstock Editorial / Profimedia

În finala programată pe 27 aprilie, Perijoc o va înfrunta pe principala favorită a categoriei, sârboaica Sara Cirkovic.

Lăcrămioara Perijoc (30 ani), sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares un titlu european, obţinut în 2019, la Madrid.

Lăcrămioara Perijoc a cucerit aurul la Jocurile Europene de la Minsk (2019 - cat. 57 kg) şi argintul la cele de la Cracovia Malopolska (2023), precum şi argintul la Mondialele din 2022 de la Istanbul.

Claudia Nechita a rămas cu medalia de bronz la cat. 57 kg, după ce a pierdut semifinala cu bulgăroaica Svetlana Kamenova Staneva, principala favorită.

România a deplasat o delegaţie de 11 pugilişti, cinci la masculin şi şase la feminin, la ediţia 2024 a Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Belgrad, în perioada 18-28 aprilie.

La masculin au evoluat Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Robert Jitaru (cat. 63,5 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg), Alexandru Buleu (cat. 75 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg), însoţiţi de antrenorul principal Dumitru Dorobanţu şi antrenorii secunzi Valentin Vrânceanu şi Traian Georgia.

La feminin am fost reprezentaţi de Mihaela Bădescu (cat. 50 kg), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg), Alina Creţu (cat. 63 kg) şi Andra Sebe (cat. 66 kg), pregătite de Adrian Lăcătuş - antrenor principal - şi Mihaela Lăcătuş - antrenor secund, transmite Agerpres.