Naționala României a fost dominată de Columbia timp de 80 de minute, dar schimbările făcute de Edi Iordănescu au fost inspirate și „tricolorii” au reușit să marcheze două goluri care dau speranțe înainte de Campionatul European din Germania. Meciul de pe Estadio Metropolitano (stadionul lui Atletico Madrid) s-a terminat cu scorul de 3-2 pentru sud-americani.

Edi IordanescuFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

>> Edi Iordănescu, după 2-3 cu Columbia: „Ne-a învins o forță mondială” - Ce a spus selecționerul despre Ucraina

Columbia a condus cu 3-0 după golurile înscrise de Jhon Cordoba ('6), Jhon Arias ('36) și Yaser Asprilla ('79), dar România a redus din diferență prin Ianis Hagi ('84) și Florin Tănase ('90+3).

De știut:

  • Înainte de participarea la EURO 2024 (turneul final european va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie), România va mai disputa două partide amicale, ambele pe stadionul Steaua din Bucureşti: contra Bulgariei (marţi, 4 iunie) și împotriva reprezentativei din Liechtenstein (sâmbătă, 8 iunie).
  • Columbia a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere. Ultimul meci pierdut s-a jucat în data de 2 februarie 2022 (0-1 vs Argentina, în preliminariile pentru CM 2022).
  • De cealaltă parte, România venea după o serie de 12 partide fără eșec (7 victorii și 5 remize). Ultima înfrângere data din 17 noiembrie 2022 (1-2 vs Slovenia, într-un meci amical).

România vs Columbia 2-3, au evoluat echipele:

COLUMBIA: Vargas – Cuesta, Lucumi, Rios, Luis Diaz (Borre '66), Cordoba (Asprilla '73), J. Rodriguez-cpt. (Quintero '73), J. Arias (Carrascal '67), Lerma, Mojica, Munoz (S. Arias '45). Selecționer: Nestor Lorenzo

Rezerve neutilizate: Ospina, Montero – Castano, Cabal, Gomez, Mosquera, Cassierra, Fuentes, Portilla, Puerta

ROMÂNIA: Moldovan – Rațiu, Drăgușin (Nedelcearu '46), M. Marin, Alibec (Drăguș '56), Stanciu-cpt. (Man '77), Opruț (Sorescu '87), Mihăilă (Hagi '56), Burcă, R. Marin (Tănase '77), Moruțan. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve neutilizate: Niță, Aioani – Manea, Cicâldău, Pușcaș, Racovițan, Olaru, Fl. Coman, Șut.

Meciurile disputate marți de adversarele României de la Euro 2024:

Ucraina vs Islanda 2-1 (baraj pentru Euro 2024)

Anglia vs Belgia 2-2 (amical)

Norvegia vs Slovacia 1-1 (amical).

Meciurile României la Euro 2024:

România vs Ucraina (17 iunie, Munchen, ora 16:00)

Belgia vs România (22 iunie, Koln, ora 22:00)

Slovacia vs România (26 iunie, Frankfurt, ora 19:00).

România - Columbia 2-3, într-un meci amical înainte de EURO 2024

Final de meci! România este învinsă cu 3-2 de Columbia.

Min. 90+3: Goool România! Florin Tănase înscrie cu un șut pe jos, din interiorul careului, după o pasă oferită de Dennis Man.

INFO: La fel ca în meciul cu Bosnia-Herțegovina, Ucraina întoarce scorul (2-1) și în fața Islandei și este aproape de calificarea la EURO 2024 (Mudryk '84).

Min. 90: Repriza secundă este prelungită cu patru minute.

Min. 89: După o fază irosită de Drăguș, care a driblat portarul dar nu a apucat să tragă, Asprilla pleacă pe contraatac și cade în careu, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 88: Sorescu intră pe teren în locul lui Opruț.

Min. 87: Nedelcearu trimite în fața porții după un corner, mingea ajunge la Dennis Man, dar acesta nu prinde cadrul porții cu o „foarfecă” spectaculoasă.

Min. 86: Ianis Hagi trage pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.

Min. 84: Goool România! Lerma nu este atent în apropierea propriului careu, Ianis Hagi fură mingea și îl învinge pe Vargas.

Min. 79: Gol Columbia! După mai multe pase în apropierea careului lui Moldovan, Yaser Asprilla (intrat pe teren în minutul 73) înscrie cu un șut care-l prinde pe picior greșit pe portarul României.

Min. 78: Dennis Man și Florin Tănase au intrat pe teren, Nicolae Stanciu și Răzvan Marin au ieșit.

Min. 71: Ianis Hagi încearcă un voleu, dar lovește greșit mingea din interiorul careului și Vargas prinde lejer.

Min. 66: Columbienii combină superb și ajung în careu, dar Moldovan respinge în față și pericolul este îndepărtat.

INFO: Tsygankov ('54) egalează pentru Ucraina în barajul cu Islanda (1-1). Câștigătoarea va evolua în grupa României la EURO 2024.

Min. 57: Edi Iordănescu face două schimbări: Ianis Hagi și Denis Drăguș au intrat, Valentin Mihăilă și Denis Alibec au ieșit.

Min. 54: Nedelcearu recentreză cu capul în fața porții, dar Alibec nu ajunge la timp la minge și îl lovește pe portarul Vargas, care are nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 53: Alibec pasează spectaculos (cu călcâiul) la un contraatac al „tricolorilor”, dar faza se termină fără modificări pe tabelă.

Min. 52: Luis Diaz driblează în lateral, pe lângă Răzvan Marin, și trage la colțul lung, dar Moldovan plonjează spectaculos și respinge în corner.

Min. 49: Cordoba caută „dubla”, primește o pasă la limita ofsaidului, dar trage în plasa laterală.

Min. 47: Moruțan caută o poziție bună pentru a trage, dar șutul său nu ar suficientă forță și Vargas prinde fără emoții.

Min. 46: A început repriza secundă a partidei de la Madrid.Drăgușin a fost schimbat cu Nedelcearu.

INFO: Tot într-un meci amical, pe Stadionul Wembley (Londra), Anglia este condusă cu 2-1 la pauză de Belgia (adversară a României la EURO 2024): Toney '17 / Tielemans '11, '36.

INFO: Ucraina egalase în barajul cu Islanda pentru un loc în grupa României de la EURO 2024, dar scorul rămâne 0-1, după ce reușita lui Yaremchuk a fost anulată pentru o poziție de ofsaid.

Pauză: Prima repriză este prelungită cu trei minute, dar nu se mai întâmplă nimic și Columbia conduce cu 2-0 la pauză (Cordoba '6, Arias '36).

INFO: În meciul care ne interesează cel mai mult în această seară, Islanda deschide scorul în fața Ucrainei (Gudmundsson '30) - câștigătoarea va face parte din grupa României la EURO 2024.Într-un amical, Slovacia (adversară a „tricolorilor” la turneul final din Germania) a remizat cu Norvegia, scor 1-1.

Min. 40: Marcatorii celor două goluri combină în careu (după o nouă atingere fină, de această dată a lui James Rodriguez), dar Arias ratează șutul și Moldovan prinde.

Min. 39: Marius Marin își încearcă norocul de la distanță, dar ratează cu mult ținta.

Min. 36: Gol Columbia! Marin și Stanciu se încurcă în apropierea careului, Munoz pasează superb cu călcâiul pentru Luis Diaz și acesta îl servește pe Jhon Arias, care îl învinge pe Moldovan.

Min. 20: Mihăilă impresionează prin viteză și intră în careu, dar nu ia cea mai bună decizie și este încurcat în ultimul moment de Cuesta.

Min. 8: Ocazie uriașă pentru România! Stanciu pasează în fața porții, dar Alibec este blocat în momentul șutului și nu mai vede mingea, care i-a rămas în spate. Vargas intervine la timp.

Min. 6: Gol Columbia! Rațiu intervine inițial în fața lui Luis Diaz, starul lui Liverpool pasează la Mojica și jucătorul Osasunei centrează perfect pentru Jhon Cordoba, care marchează cu o lovitură de cap.

Min. 1: Meciul de la Madrid a început. Columbia a avut lovitura de start.

Sunt intonate cele două imnuri. Peste 15.000 de suporteri români sunt prezenţi la meciul de la Madrid.

Selecționerul Edi Iordănescu a efectuat șapte schimbări față de meciul cu Irlanda de Nord, iar Ianis Hagi se va afla din nou pe banca de rezerve.

Din echipa Columbiei nu lipsesc vedetele Luis Diaz (Liverpool) și James Rodriguez (Sao Paulo / fost jucător la Real Madrid și Bayern Munchen).

>> Mii de suporteri români au cumpărat bilete la meciul pe care echipa națională îl joacă împotriva Columbiei la Madrid

>> FOTO Edi Iordănescu, alături de doi foști selecționeri înaintea plecării în Spania

>> Adversarele României la Euro 2024 – Valoarea loturilor și cei mai periculoși jucători

Grupele turneului final al Euro 2024

Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția

Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia

Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia, Serbia

Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Polonia

Grupa E: Belgia, România, Slovacia, Ucraina

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia.

>> Selecționerul României, optimist după tragerea la sorți a Euro 2024: „Să trecem de această grupă”

>> Regretul căpitanului României după tragerea la sorți a grupelor Euro 2024

>> Cât vor costa biletele la Euro 2024 și când vor fi puse în vânzare

>> Euro 2024: România, cea mai mică valoare de piață dintre echipele calificate - Întrecută și de Albania

>> Edi Iordănescu vorbește despre singurul merit al selecționerului după calificarea României la Euro 2024

>> Banii pe care România îi poate câștiga la EURO 2024 - Premiile oferite de UEFA