Portarul naționalei Danemarcei, Kasper Schmeichel, şi atacantul Martin Braithwaite, nu s-au ferit să critice decizia UEFA de a relua meciul contra Finlandei, în chiar aceeași zi după incidentul care l-a avut protagonist pe Christian Eriksen.

Christian Eriksen, moment teribil la Euro 2020Foto: Markku Ulander / Shutterstock Editorial / Profimedia

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon la meciul Danemarca - Finlanda de la Euro 2020, fiind salvat de coechipierul Simon Kjaer și echipa medicală.

Conform mai multor surse din presa internațională, fotbalistul ar fi suferit un stop cardio-respirator în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, de la Copenhaga, din cadrul grupei B a Euro 2020.

Colegii săi au deplâns situația în care au fost puși, de a juca în aceeași zi minutele rămase din confruntare.

Ce au declarat jucătorii Danemarcei

"Am fost puşi într-o poziţie în care, din punct de vedere personal, eu cred că nu trebuia să fim puşi", a subliniat Kasper Schmeichel în cursul unei conferinţe de presă cu presă la Helsingor (nord de Copenhaga).

"Aveam două opţiuni: fie să revenim a doua zi (duminică), fie să reluăm meciul", a explicat portarul lui Leicester.

"Ar fi trebuit ca cineva, cu o altă poziţie decât a noastră, să spună că nu este momentul pentru a lua o astfel de decizie şi că va trebui să aşteptăm până a doua zi pentru a decide", a mai spus jucătorul.

"Dar ce s-a întâmplat s-a întâmplat şi sperăm că vor trage învăţămintele", a adăugat Schmeichel, care a ţinut să aducă un omagiu medicilor, "eroii" serii.

"A fost o experienţă brutală să-ţi vezi coechipierul şi prietenul la pământ şi în suferinţă. Evident, am fost foarte afectaţi. Dar el (Eriksen) este printre noi azi şi sunt foarte recunoscător pentru asta", a subliniat Schmeichel.

În opinia atacantului Martin Braithwaite, "ar fi trebuit să existe o a treia opţiune", potrivit Agerpres.

În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv al danezilor a fost resuscitat aproape 18 minute pe gazon, iar apoi a fost transportat la spitalul din Copenhaga. Eriksen a fost cel care le-a transmis mai apoi coechipierilor să joace tot sâmbătă continuarea meciului cu Finlanda.

După minute bune, arbitrul Antony Taylor a trimis jucătorii la cabine, dar meciul s-a reluat ulterior.

Finlanda s-a impus, scor 1-0, reușind prima victorie la un campionat european, la chiar primul meci disputat la turneul final al competiției.

Citește și: