Alexander Povetkin, fost campion mondial la box, a scris pe Instagram o postare prin care încearcă să justifice decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, susținând că unul dintre motive ar fi "lupta împotriva nazismului".

Alexander PovetkinFoto: wbaboxing.com

A șasea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Deși un număr important de sportivi s-au arătat solidari cu situația Ucrainei, Alexander Povetkin, fost campion WBA din 2011 până în 2013, a postat pe Instagram un mesaj prin care încearcă să justifice deciziile lui Vladimir Putin, folosindu-se de celebra frază "Există putere în adevăr". Sergey Bodrov, celebru actor rus, este cel care a popularizat fraza.

"Există putere în adevăr. Celebra frază a lui Sergey Bodrov reflectă astăzi esența a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Am luptat pentru adevăr în toți acești ani, în timp ce slavii erau exterminați în zona Donbasului.

De aceea susțin decizia de invadare, de a lupta împotriva nazismului, care parazitează cu orice cost. Orice război are un final. Să facem ca acesta să se încheie în zilele următoare" - Alexander Povetkin.

Între timp, Vasiliy Lomachenko, fost campion mondial de box la categoria pană, a anunțat printr-o postare pe Facebook că s-a alăturat unui batalion de apărare de lângă Odessa.

Te-ar putea interesa și:

Reacția rusoaicei Anastasia Potapova, după ce ucraineanca Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei la WTA Monterrey

Mircea Lucescu și războiul din Ucraina văzut din interior - Cum ar putea ajuta România fotbalul din țara vecină

OFICIAL Cluburile și echipele naționale din Rusia, suspendate din toate competițiile FIFA și UEFA

Liga Campionilor (handbal f): CSM București - CSKA Moscova nu se mai joacă / EHF, decizii drastice în privința Rusiei și Belarusului

Comitetul Internațional Olimpic recomandă interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus din competiții

FIA: Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, anulat după invazia asupra Ucrainei