Vasiliy Lomachenko, fost campion mondial de box la categoria pană, a anunțat printr-o postare pe Facebook că s-a alăturat unui batalion de apărare de lângă Odessa, informează lequipe.fr.

Vasiliy LomachenkoFoto: Captura YouTube

În cele cinci zile de la începerea ofensivei militare ruse în Ucraina, mulţi sportivi ucraineni s-au întors în ţara lor pentru a lupta împotriva invaziei, transmite News.ro.

După jucătorul de tenis Sergiy Stakhovsky , foștii pugilişti Vitali şi Vladimir Kliciko şi campionul mondial la categoria grea Olexandr Usik, Vasiliy Lomachenko s-a alăturat şi el unui batalion de apărare ucrainean.

Fost campion mondial WBA, WBO şi WBC, Vasiliy a postat o imagine pe contul personal de Facebook.

"Batalionul de Apărare Teritorială Belgorod-Dnestrovski (lângă Odessa) a fost antrenat şi înarmat. Boxerul Vasil Lomacenko este unul dintre ei", se precizează în respectiva postare.

Potrivit marca.com, invazia l-a prins pe dublul campion olimpic (2008 şi 2012 înainte de a trece la profesionişti) în Grecia. El a făcut cu greutate drumul până la Odessa, trecând prin Bucureşti.

Lomachenko (34 de ani) a pierdut centurile după înfrânegrea suferită în octombrie 2020 împotriva americanului Teofimo Lopez.

De atunci, pugilistul ucrainean a câştigat două meciuri şi, potrivit ESPN, era în discuţii pentru o altă luptă pentru titlu împotriva australianului George Kambosos, care a câştigat titlurile WBA, IFB şi WBO, învingându-l pe Lopez la sfârşitul lunii noiembrie.

Vasiliy Lomachenko are 18 lupte la profesionişti, din care 16 victorii, 11 prin KO, şi două înfrângeri.

La fel ca Lomachenko, Iaroslav Amosov, campion MMA la categoria semimijlocie, a luat luat şi el arma în mână pentru a apăra Ucraina.

Luptătorul în vârstă de 28 de ani a anunţat acest lucru într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, după ce şi-a pus familia în siguranţă.

S-ar putea să te intereseze și:

A cincea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.