Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat, vineri, pe contul de Twitter, că Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei nu va avea loc în 2022. Decizia vine ca urmare a atacării Ucrainei de către Vladimir Putin.

Formula 1Foto: Budrul Chukrut/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reacția Rusiei după ce finala Champions League a fost mutată de la Sankt Petersburg

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a decis anularea tuturor competiţiilor organizate în Rusia până la finalul sezonului

"Campionatul Mondial de F1 ajunge în ţări din întreaga lume cu o viziune pozitivă de a-i uni pe oameni, de a uni naţiunile. Urmărim ceea ce se întâmplă în Ucraina cu tristeţe şi şoc şi cu speranţa într-o soluţionare rapidă şi paşnică a situaţiei actuale.

Vineri seară, Formula 1, FIA şi echipele au discutat despre poziţia sportului nostru şi concluzia este, inclusiv opinia tuturor părţilor relevante implicate, că este imposibil să aibă loc Marele Premiu al Rusiei în actualele circumstanţe", a precizat FIA.

Sebastian Vettel a fost primul pilot care a transmis că nu va participa la Marele Premiu al Rusiei de la Soci (25 septembrie), iar Max Verstappen (campionul mondial en-titre) s-a declarat și el în favoarea anulării acestui Grand Prix.

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina - LiveText pe HotNews.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

Război în Ucraina: Kievul, bombardat puternic de forțele de invazie ruse, ucrainenii se așteaptă vineri la un asalt cu tancuri asupra capitalei / Vladimir Zelenski: Eu sunt ținta numărul unu. Voi rămâne aici

Cum a fost în ultimii șapte ani viața în teritoriile ocupate de separatiștii pro-ruși din Donețk și Luhansk

FOTO Avion de luptă Sukhoi Su-27 doborât deasupra capitalei Kiev