Forul european de handbal (EHF) a decis, luni seară, suspendarea din orice competiţie europeană a echipelor naţionale şi de club din Rusia şi Belarus. Astfel, meciurile din optimile Ligii Campionilor la handbal feminin dintre CSM București și CSKA Moscova (pregătită de românul Florentin Pera) nu vor mai avea loc.

EHF European LeagueFoto: Captura Facebook

Deciziile luate de EHF

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal s-a reunit, luni seară, pentru o şedinţă extraordinară, şi a luat următoarele decizii:

1. Cu efect imediat, echipele naţionale ale Rusiei şi Belarusului, precum şi cluburile din Rusia şi Belarus care concurează în competiţiile europene de handbal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine şi se referă la toate competiţiile curente la nivel de club şi de echipă naţională.

2. Arbitrii şi oficialii din Rusia şi Belarus nu vor fi delegaţi pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Lectorii şi membrii comisiilor din Rusia şi Belarus nu vor fi chemaţi pentru întâlniri şi activităţi viitoare.

3. Vor fi căutaţi noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO şi pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova în iulie 2022.

"Aceste măsuri au trebuit să fie introduse cu efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european şi spiritul de corectitudine. Federaţia Europeană de Handbal regretă consecinţele asupra indivizilor, cluburilor şi echipelor naţionale şi speră ca o revenire la pace va permite noi consideraţii. În următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiţii de la nivel de club şi naţională în conformitate cu principiile sportive şi regulamentele existente", a anunţat EHF.

Ce se întâmplă în Liga Campionilor la handbal feminin

Nu este încă clar dacă CSM București se va califica direct în sferturile Ligii Campionilor sau va întâlni altă echipă. Campioana României a anunțat că EHF va lua o decizie în următoarele zile.

"În următoarele zile urmează să restructureze diferitele competiții europene, atât la nivel național, cât și la nivel de club", este anunțul clubului CSM București.