România a suferit o înfrângere rușinoasă la Podgorica, 0-2 vs Muntenegru, iar Gică Popescu i-a criticat dur pe jucătorii lui Edi Iordănescu. Fostul căpitan al naționalei i-a comparat pe tricolori cu niște amatori și a afirmat că aceștia au o „atitudine nesimțită” în momentul în care își reprezintă țara.

Gica PopescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Gică Popescu dă de pământ cu naționala lui Edi Iordănescu: „Să vină alții”

Actualul președinte al clubului Farul Constanța a afirmat că rușinea acestui eșec îi va urmări mult timp pe jucătorii care au evoluat sâmbătă seara.

„Eu sincer nu ţin minte un meci mai slab al echipei naţionale. Vă spun sincer, chiar nu îmi aduc aminte de un meci mai slab. Singurul cuvânt care îmi vine în minte este 'ruşinos'. Băieţii ăştia au arătat ca o echipă de amatori în seara asta. E clar că nu merită să îmbrace tricoul echipei naţionale.

Alţii, să vină alţii, pentru că noi cu aceşti jucători am pierdut calificări. Rezultatul cu aceştia îl ştim toţi: calificări pierdute. Eu aş putea să îi dau un 5 lui Raţiu, în rest corigenţi toţi. Decât să vii şi să te prezinţi aşa la echipa naţională, mai bine stai acasă.

Să vii cu o astfel de abordare cu Muntenegru, nu se poate! Tactica îi aparține antrenorului. Eu sunt convins că Edi le-a spus 4-1-4-1, după un 4-3-3 în posesie, dar cu extremele foarte jos. O abordare defensivă... Dar de aici mai departe vine spiritul de jucător, mândria de a juca pentru echipa națională.

Dacă au demnitate, se duc în fața oglinzii, își dau câteva perechi de palme și se trezesc. Ce să mai discute, ce să se întâlnească?! Toți cei care au fost azi pe teren vor duce mult timp această rușine. Un asemenea rezultat rușinos lasă urme. Au o atitudine nesimțită când vin la națională. Ei asta fac!

În seara aceasta nu ne-a bătut Muntenegru, ne-am bătut singuri, pentru că nu ne-au pus cu adevărat sub presiune. Muntenegru a fost o echipă care părea să se mulţumească în final cu un 0-0. Din păcate noi nu i-am lăsat să-şi ducă la bun sfârşit această dorinţă.

Îmi este foarte, foarte greu să comentez un meci pierdut cu Muntenegru, o ţară care este cât Clujul, cu studenţii care vin din afară la studii” - Gică Popescu, la postul Prima TV.

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu stângul în Grupa 3 din Divizia B a Ligii Națiunilor. La primul meci oficial cu Edi Iordănescu în postura de selecționer, „tricolorii” au pierdut cu 2-0, la Podgorica, împotriva reprezentativei Muntenegrului.

Golurile au fost marcate de Mugosa ('66) și Vukcevic('87). Ambele faze au început după greșeli ale căpitanului Vlad Chiricheș.

Tot sâmbătă, Finlanda și Bosnia-Herțegovina au terminat la egalitate, scor 1-1.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor și cine transmite meciurile

4 iunie 2022

Muntenegru - România 2-0

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - România (21:45, Live pe Antena 1)

11 iunie 2022

România - Finlanda (21:45, Live pe Antena 1)

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45, Live pe Primasport)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.