România a pierdut cu 2-0 pe terenul Muntenegrului (Liga Națiunilor, Grupa 3 din Divizia B), gazdele reușind să marcheze de fiecare dată în urma unor gafe ale lui Vlad Chiricheş. După înfrângerea de la Podgorica, căpitanul tricolorilor a afirmat că îşi asumă întreaga responsabilitate și a precizat că speră ca rezultatul să aibă un impact pozitiv în vestiar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vlad Chiricheș își asumă responsabilitatea pentru înfrângerea cu Muntenegru din Liga Națiunilor

„Îmi asum întreaga responsabilitate pentru eşecul naţionalei. Greşelile mele au costat echipa şi cred că de asta am pierdut. Ei nu şi-au creat multe ocazii. Da, jocul nostru nu a fost extraordinar, dar ei şi-au creat ocazii doar la cele două greşeli ale mele.

Sper ca această înfrângere să aibă un impact în vestiar, iar fiecare dintre noi să îşi dea seama că trebuie să dea mai mult. Să fim mai încrezători. E clar că tricoul naţionalei îţi dă o anumită responsabilitate şi trebuie să fii în cea mai bună formă pentru a ajuta echipa să câştige.

Probabil am fost un pic surprinşi de agresivitatea celor din Muntenegru, cred că au fost şi un pic mai proaspeţi decât noi, mai puternici în fiecare duel. Jocul nu a fost unul foarte bun din partea noastră.

Nu putem găsi un alibi din accidentarea lui Iulian Cristea, sper ca el să fie bine şi să îşi revină cât mai repede. Îmi pare rău pentru jucători, sper să nu îi afecteze foarte mult şi în Bosnia să facem un joc mai bun şi echipa să câştige” - Vlad Chiricheş, la postul Prima TV.

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu stângul în Grupa 3 din Divizia B a Ligii Națiunilor. La primul meci oficial cu Edi Iordănescu în postura de selecționer, „tricolorii” au pierdut cu 2-0, la Podgorica, împotriva reprezentativei Muntenegrului.

Golurile au fost marcate de Mugosa ('66) și Vukcevic('87). Ambele faze au început după greșeli ale căpitanului Vlad Chiricheș.

Tot sâmbătă, Finlanda și Bosnia-Herțegovina au terminat la egalitate, scor 1-1.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor și cine transmite meciurile

4 iunie 2022

Muntenegru - România 2-0

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - România (21:45, Live pe Antena 1)

11 iunie 2022

România - Finlanda (21:45, Live pe Antena 1)

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45, Live pe Primasport)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.