​Anca Todoni confirmă forma excelentă prin care trece și la turneul „WTA 250” de la Bogota, sportiva noastră reușind să se califice în optimi și să intre în premieră în Top 200 mondial.

Anca TodoniFoto: Alex Nicodim/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Jaqueline Cristian, în optimi la WTA Charleston - Victorie contra unei finaliste de Grand Slam

Anca Todoni, locul 190 WTA după victoria cu Lucrezia Stefanini de la Bogota

Ajunsă pe tabloul principal al competiției din Columbia după ce a câștigat două meciuri în calificări, Todoni (19 ani) a obținut o victorie mare și în fața italiencei Lucrezia Stefanini (147 WTA), jucătoare care a fost cel mai sus pe locul 99 WTA.

Anca (217 WTA) a pierdut primul set al confruntării cu 4-6, dar a revenit spectaculos și s-a impus în următoarele două cu 6-2, 6-4.

Meciul a durat două ore și 33 de minute.

De știut:

  • Aceasta a fost prima victorie obținută de Anca Todoni pe tabloul principal al unui turneu de categorie „WTA 250”.
  • Prin calificarea în optimile de la Bogota, Anca Todoni și-a asigurat un premiu în valoare de $4.040 și 30 de puncte WTA.
  • Anca Todoni se află pe locul 190 în clasamentul WTA Live (salt de 27 de poziții). Românca a depășit un nume important din circuitul feminin: Naomi Osaka (192 WTA - câștigătoare a patru titluri de Grand Slam - revenită după ce a devenit mamă).
  • Anca va da în optimile turneului din Columbia peste Camila Osorio (85 WTA, favorită 6 / cel mai sus a fost pe locul 33), după ce reprezentanta gazdelor a trecut de canadianca Marina Stakusic (206 WTA).
  • România este reprezentată la Bogota și de Irina Bara (178 WTA), care va juca în optimi cu brazilianca Laura Pigossi (119 WTA).

Copa Colsanitas Zurich este un turneu din categoria WTA 250 ce se desfășoară în perioada 1-7 aprilie. Se joacă la Bogota (Columbia), pe zgură, și este dotat cu premii totale în valoare de $267.082. Campioana en-titre este Tatjana Maria (2022, 2023).

Principalele favorite de la Bogota: Marie Bouzkova (1), Tatjana Maria (2), Sara Sorribes Tormo (3), Cristina Bucșa (4), Nadia Podoroska (5), Camila Osorio (6), Laura Siegemund (7) și Kamilla Rakhimova (8).

>> Marile necunoscute ale sezonului de zgură din ATP - Dominația lui Nadal, tot mai aproape de apus