​Jaqueline Cristian (83 WTA) a produs surpriza și s-a calificat în optimile de la WTA Charleston, sportiva noastră trecând de Madison Keys (favorită 8, finalistă de Grand Slam) după un meci electrizant, scor 3-6, 6-3, 6-3.

Jaqueline CristianFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Anca Todoni, în optimi la WTA Bogota - Salt uriaș în ierarhia mondială

Jaqueline Cristian, victorie cu Madison Keys la WTA Charleston

Cinci breakuri și-au făcut apariția în primul set, slăbiciunile de la serviciu fiind evidente în cazul celor două sportive. Americanca a greșit mai puțin pe finalul setului, iar manșa i-a revenit cu 6-3.

În setul al doilea, Jaqueline a reușit să-și rezolve problemele de la lansare. A cedat un singur game de serviciu, iar diferența a făcut-o de la retur. A fost 6-3 pentru Cristian, iar partida avea să intre într-un set decisiv.

Cu moralul excelent după câștigarea setului, Jaqueline a pus constant presiune pe mult mai cunoscuta adversară, iar Madison (recunoscută pentru puterea serviciului) a făcut doi pași greșiți spre finalul manșei.

Cristian (25 de ani) a fost decisivă în două gameuri de la primire, iar setul i-a revenit meritat cu 6-3. Victoria jucătoarei noastre s-a conturat după un meci de mare luptă care a durat două ore și două minute.

Jaqueline a stat mai bine decât adversara pe ambele servicii, procentajele punctelor câștigate fiind în favoarea ei (66,7% vs 58,9% pe primul și 48,8% vs 48,3% pe al doilea).

Marile bătăi de cap ale americancei tocmai de la serviciu au plecat, Madison fiind o jucătoare care depinde foarte mult de punctele adunate cu ajutorul serviciului.

Keys a câștigat turneul de la Charleston la ediția din 2019.

De știut:

  • În urma parcursului de până acum de la Charleston, Jaqueline Cristian are asigurat un premiu în valoare de $11,190 și 60 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Pentru un loc în sferturile turneului american, Jaqueline Cristian va avea de luptat cu învingătoarea partidei dintre Emma Navarro (20 WTA - cap de serie zece) și Katie Volynets (110 WTA).
  • În WTA Live, Jaqueline Cristian se găsește în prezent pe locul 77 (salt de 6 poziții). Reamintim că sportiva din România s-a aflat cel mai sus în ierarhia mondială pe 58, în ianuarie 2022.
  • România le-a mai avut pe tabloul principal de la Charleston pe Ana Bogdan și Gabriela Lee, dar din păcate ambele au părăsit competiția în runda inaugurală.

>> Cum vrea ATP să modifice tenisul - Regulile noi pe care le va testa la Mastersul de la Madrid

Cine este Madison Keys

În vârstă de 29 de ani, americanca s-a aflat cel mai sus în ierarhia WTA în martie 2016, atunci când se găsea pe locul 7.

Are în CV o finală de Grand Slam jucată (US Open 2017), trei semifinale (Australian Open 2015, 2022 și Roland Garros 2018), iar de-a lungul carierei a bifat 360 de victorii și a cedat în 207 rânduri.

A adunat doar din premiile din tenis $17,366,870.

Credit One Charleston Open este un turneu din categoria WTA 500 ce se desfășoară în perioada 1-7 aprilie. Se joacă pe zgură verde și este dotat cu premii totale în valoare de $922,573. Campioana en-titre este Ons Jabeur.

Principalele favorite de la Charleston: Jessica Pegula (1), Ons Jabeur (2), Maria Sakkari (3).