​Naomi Osaka, fostă lideră a clasamentului WTA și câștigătoare a patru titluri de Grand Slam, a născut o fetiță.

Naomi OsakaFoto: Tag Heuer/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

>> Însărcinată și fără meci jucat de aproape un an, Naomi Osaka câștigă o avere în 2023

Naomi Osaka a devenit mamă

Anunțul a fost făcut de rapperul Cordae în timpul unui concert. Partenerul niponei a precizat că numele fetiței este Shai.

Osaka se află la Los Angeles și a vorbit recent despre numele micuței: „Aș spune că ne dorim mai degrabă ceva unic, nu tradițional”.

Într-un interviu oferit publicației People, Naomi a recunoscut că se aștepta să aibă „o tonă de pofte” pe parcursul sarcinii, dar a fost surprinsă să constate că nu a dorit „nimic ieșit din comun”.

Naomi Osaka vrea să câștige aurul la JO 2024 și încă 8 titluri de Grand Slam

Naomi Osaka vrea să revină cât mai repede la antrenamente, iar primul turneu important la care vrea să participe este Australian Open 2024.

În plus, asiatica are planuri mari și pentru Jocurile Olimpice de la Paris: își dorește medalia de aur în proba de simplu feminin.

Osaka nu este deloc zgârcită nici în legătură cu titlurile de Grand Slam pe care vrea să le mai câștige în carieră: asiatica dorește să-și mai treacă în CV nu mai puțin de opt turnee majore.

De știut despre Naomi Osaka

  • În vârstă de 25 de ani, Naomi se află în prezent pe locul 436 în ierarhia WTA.
  • Japoneza nu a mai jucat în circuitul mondial de la finalul lunii septembrie 2022, atunci când s-a retras de la turneul de la Tokyo înainte de meciul cu Beatriz Haddad Maia. La acel moment, Osaka a acuzat o accidentare la mușchii abdominali.
  • De-a lungul carierei, nipona a câștigat patru titluri de Grand Slam: Australian Open (2019, 2021) și US Open (2018, 2020).
  • Născută în orașul japonez Osaka, Naomi a urcat pe locul 1 în lume pe 28 ianuarie 2019. Are șapte titluri WTA în palmares (4 dintre ele de Grand Slam), a câștigat 265 de partide și a fost învinsă în 148.
  • A adunat doar din premiile din tenis suma de $21.177.252.