Irina Bara a reușit calificarea în turul al doilea al turneului „WTA 250” de la Bogota (Columbia), după 2-6, 6-3, 6-4 în fața ucrainencei Katarina Zavatska (195 WTA).

Irina BaraFoto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

>> WTA Charleston: Ana Bogdan, eliminată în primul tur – Duel ratat cu Azarenka

Katarina Zavatska, eliminată de Irina Bara la WTA Bogota

Aflată pe locul 178 în clasamentul de simplu, Irina Bara a trecut în trei seturi de Katarina Zavatska, jucătoare venită din calificări.

După un prim set pierdut în fața ucrainencei, Bara l-a câștigat pe al doilea și a trimis meciul în decisiv.

În setul al treilea a ratat patru mingi de meci, dar a închis partida după aproape două ore jumătate.

Pentru prezența în turul doi, românca și-a asigurat un cec în valoare de 4.040 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA.

În turul al doilea, Irina Bara va întâlni câștigătoarea dintre argentinianca Nadia Podoroska (67 WTA, favorită numărul 5) și brazilianca Laura Pigossi (119 WTA).

Pe tabloul principal la Bogota se mai află românca Anca Todoni (217 WTA), jucătoare venită din calificări.

Copa Colsanitas Zurich este un turneu din categoria WTA 250 ce se desfășoară în perioada 1-7 aprilie. Se joacă la Bogota (Columbia), pe zgură, și este dotat cu premii totale în valoare de $267.082. Campioana en-titre este Tatjana Maria (2022, 2023).

Principalele favorite de la Bogota: Marie Bouzkova (1), Tatjana Maria (2), Sara Sorribes Tormo (3), Cristina Bucșa (4), Nadia Podoroska (5), Camila Osorio (6), Laura Siegemund (7) și Kamilla Rakhimova (8).

>> Aryna Sabalenka și mesajul transmis la două săptămâni după moartea fostului iubit