Daria Kasatkina și Carlos Martinez au pus luna aceasta capăt unei colaborări care a durat patru ani, iar antrenorul spaniol a dezvăluit acum de ce nu a mai continuat alături de jucătoarea aflată pe locul 8 în clasamentul WTA.

Daria KasatkinaFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daria Kasatkina a început „să investească timp în alte lucruri”

Semifinalistă la Roland Garros 2022, Kasatkina a cucerit anul trecut două titluri WTA (Granby și San Jose) și a intrat în Top 10 mondial. Martinez a afirmat că își dorea ca Daria să fie și mai implicată în noul sezon, dar aceasta a părut distrasă.

„Din vara trecută am început să observ că ceva s-a schimbat, nu prea îmi plăcea ceea ce vedeam. Atunci mi-am dat seama că lucrurile s-ar putea schimba și mai mult, până când am avut o discuție la Turneul Campioanelor, pentru că nu îmi era clar dacă vreau să continui sau nu.

Am ajuns la un acord pentru primele trei luni ale anului, dar nu s-a schimbat nimic la Australian Open, iar la Abu Dhabi am văzut că totul era la fel.

În cele din urmă ne-am săturat să avem mereu aceeași conversație, așa că am decis să punem capăt. Pentru mine, mediul nu era cel potrivit pentru a lucra cum trebuie.

Dasha a început să investească timp în alte lucruri. Mereu i-am spus să își găsească timp să lucreze cu un psiholog, să se cunoască mai bine și să gestioneze mai bine momentele de teamă.

Am fost întotdeauna foarte sincer cu ea, deși adevărul uneori doare, dar intenția mea a fost să o sfătuiesc în cel mai bun mod pentru a fi în top.

Știam că acest sezon va fi mult mai complicat decât precedentul, că lucrurile vor trebui făcute mult mai bine pentru a continua să urce, motiv pentru care este atât de important să controlăm anumite aspecte în afara terenului. Este esențial să fie concentrată pe tenis, iar eu am văzut-o puțin mai distrasă decât în mod normal” - Carlos Martinez pentru Punto de Break.

Chiar dacă Martinez și Kasatkina nu mai lucrează împreună, antrenorul a spus că încă mai crede că rusoaica este „o fată extraordinară”.

De știut:

  • 4 victorii și 6 înfrângeri a înregistrat Kasatkina în 2023.
  • Kasatkina este pregătită acum de italianul Flavio Cipolla (39 ani, fost ocupant al locului 70 ATP), care a jucat ultimul său meci în 2018 și nu a mai antrenat alte nume importante din circuitul mondial.

Rezulatele înregistrate de Daria Kasatkina în 2023

Adelaide: Turul I

Adelaide 2: Finala

Australian Open: Turul I

Abu Dhabi: Sferturi

Doha: Optimi

Dubai: Turul II.