​Calificată în optimile turneului WTA 1.000 de la Miami, Sorana Cîrstea a anunțat că va avea un nou antrenor în timpul sezonului de zgură.

Sorana CirsteaFoto: Rob Prange/Dppi / Zuma Press / Profimedia

>> Sorana Cîrstea joacă luni în optimi la WTA Miami: Ora de start și cine transmite la tv meciul

Albert Costa, noul antrenor al Soranei Cîrstea

După colaborările cu Thomas Johansson și Peter Wessels, sportiva din Târgoviște a dezvăluit că în următoarele două luni se va pregăti cu spaniolul Albert Costa (48 de ani).

„A fost destul de rapidă alegerea, săptămâna aceasta am făcut-o. Mă va ajuta pe parcursul sezonului de zgură, momentan atât am stabilit. Mi-am dorit pe cineva care a câștigat Roland Garros, pe cineva care știe să gestioneze astfel de momente. Mi-am dorit un spaniol, pentru că sunt puțin mai pricepuți pe această suprafață. Mă bucur de colaborare.

După acest turneu (Miami - n.r.), vom începe lucrul în adevăratul sens al cuvântului. Amândoi suntem încântați. Cred că vor fi două luni frumoase de zgură și, în același timp, sunt încântată să am pe cineva care a câștigat un Grand Slam și poate să mă ajute cu experiența lui” - Sorana Cîrstea, potrivit DigiSport.

>> Adversara Soranei Cîrstea din optimile WTA Miami - Finalistă de Grand Slam

Cine este Albert Costa

Ca jucător, Costa a câștigat cel mai important trofeu al său la Roland Garros 2002. S-a impus în Cupa Davis 2000 cu echipa Spaniei și a obținut o medalie de bronz în proba de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney 2000 (cu Alex Corretja).

A câștigat 12 titluri la simplu (cel mai sus a fost pe locul 6 în clasamentul ATP) și unul la dublu (Doha 2005, cu Rafael Nadal).

A fost căpitan-nejucător al echipei Spaniei și a câștigat două titluri în Cupa Davis (2009 și 2011). I-a antrenat pe Feliciano Lopez și Camila Osorio.

Sursă foto: Óscar J.Barroso / ContactoPhoto / Profimedia

De știut:

  • Sorana Cîrstea se va duela cu Danielle Collins în optimile turneului „WTA 1.000” de la Miami. Meciul va avea loc luni, va începe undeva în jurul orei 21:30 (ora României) și va fi transmis în direct pe DigiSport și LiveScore pe HotNews.ro.
  • Pentru prezența în optimi, Sorana va fi recompensată cu 101.000 de dolari și 120 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Semifinalistă anul trecut la Miami, Sorana Cîrstea se află pe locul 27 în clasamentul WTA Live - coborâre de trei poziții.

>> VIDEO Lidera mondială, victorie cu mari emoții la WTA Miami - Tabloul complet al optimilor

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).