Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului „WTA 1000” de la Indian Wells, după ce Caroline Wozniacki s-a retras la începutul setului secund al meciului din sferturi.

Iga SwiatekFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

>> FOTO Simona Halep, alături de români înainte de WTA Miami – Cine a vizitat-o în Florida

Iga Swiatek, în semifinale la Indian Wells 2024 - Caroline Wozniacki a abandonat

​Revenită în tenisul profesionist după o pauză de trei ani și două nașteri, Wozniacki a început perfect meciul și a condus cu 4-1.

Daneza în vârstă de 33 de ani (locul 204 mondial) a acuzat dureri la picior pe toată durata competiției din deșertul californian, iar acestea au început să-și facă simțită prezența și în partida cu Swiatek.

Poloneza, lideră a clasamentului mondial și principală favorită la Indian Wells, a profitat de problemele adversarei și a câștigat șase game-uri la rând, iar Caroline s-a retras la scorul de 4-6, 0-1.

De știut:

  • Aceasta a fost a doua întâlnire dintre Swiatek și Wozniacki. Poloneza s-a impus și în primul duel, la Toronto 2019, scor 1-6, 6-3, 6-4.
  • Caroline Wozniacki a câștigat ediția din 2011 a turneului de la Indian Wells.
  • A fost a 37-a prezență pentru daneză într-un sfert de finală de turneu WTA 1000, prima din 2019.
  • Caroline Wozniacki a triumfat la Australian Open în 2018 (după o finală cu Simona Halep), în timp ce Iga Swiatek se poate mândri cu patru titluri de Grand Slam: Roland Garros (2020, 2022, 2023) și US Open (2022).
  • Iga Swiatek se va duela pentru un loc în finală cu ucraineanca Marta Kostyuk (32 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, iar poloneza s-a impus cu 6-3, 6-4 la Roland Garros 2021.

BNP Paribas Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 6-17 martie. Se joacă pe suprafață hard și este dotat cu premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Elena Rybakina.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

>> Jucător de origine română, suspendat 4 ani și jumătate - Precizările făcute de ITIA

>> Novak Djokovic și decizia drastică luată după eliminarea de la Indian Wells 2024

>> Indian Wells 2024: Jucătorul momentului din ATP, în semifinale după a 19-a victorie consecutivă

>> VIDEO Elevul lui Patrick Mouratoglou, calificare spectaculoasă în sferturile Indian Wells - A salvat o minge de meci

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat