Jucătorul suedez de origine română Dragoș Nicolae Mădăraș a fost suspendat pentru o perioadă de patru ani și jumătate, a anunțat Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Dragos Nicolae MadarasFoto: Cristiano Mazzi / Zuma Press / Profimedia

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

Dragoș Nicolae Mădăraș, suspendat pentru încălcări ale Programul Anticorupție din Tenis (TACP)

De asemenea, Mădăraș a fost amendat cu 2.500 de dolari.

ITIA l-a acuzat pe Mădăraş de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP) în urma unei serii de evenimente în care sportivul a refuzat să prezinte telefonul mobil pentru examinare atunci când i s-a cerut acest lucru de către anchetatorii ITIA, scrie News.ro.

În loc să-şi predea telefonul mobil pentru examinare, Mădăraş i-a dat dispozitivul fratelui său, Patrick, care primise acreditare la un eveniment sub pretextul că este partenerul de antrenament al lui Dragoş. Patrick a refuzat, de asemenea, să predea aparatul, înainte de a pleca de la faţa locului.

La 28 februarie 2024, a avut loc o audiere în faţa consilierului independent pentru audieri anticorupţie (AHO) Charles Hollander KC, în cadrul căreia Hollander a constatat că Dragoş Mădăraş a încălcat secţiunile F.2.b (necooperare) şi D.1.l (obţinerea acreditării prin declaraţii false) din TACP.

Mădăraş a fost suspendat provizoriu începând cu 17 august 2023, iar perioada trecută de atunci este luată în calcul. Ca atare, suspendarea se va încheia la 16 februarie 2028.

Patrick Mădăraş, care nu are niciun rol profesional în tenis, a încălcat, de asemenea, secţiunea F.2.b din TACP şi lui i-a fost suspendat dreptul de a participa la orice eveniment de tenis autorizat de ITIA sau de orice asociaţie naţională pentru o perioadă de doi ani şi şase luni.

Dragoş Mădăraş (265 ATP), născut la Deva în 1997, reprezintă Suedia în competiţii.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> FOTO Simona Halep, alături de români înainte de WTA Miami – Cine a vizitat-o în Florida

>> Indian Wells 2024: Prima semifinalistă, decisă după un duel ruso-ucrainean - Set câștigat cu 6-0

>> Novak Djokovic și decizia drastică luată după eliminarea de la Indian Wells 2024

>> Indian Wells 2024: Jucătorul momentului din ATP, în semifinale după a 19-a victorie consecutivă

>> VIDEO Elevul lui Patrick Mouratoglou, calificare spectaculoasă în sferturile Indian Wells - A salvat o minge de meci

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat