Caroline Wozniacki se retrăgea din tenis în ianuarie 2020, dar campioana de la Australian Open 2018 (a învins-o în finală pe Simona Halep) a anunțat că va reveni pe teren la 33 de ani (va împlini această vârstă pe 11 iulie), după ce a născut doi copii.

Caroline WozniackiFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Caroline Wozniacki, revenire în tenis la 33 de ani

Într-un articol din revista Vogue, sportiva din Danemarca a afirmat că simte că înca poate obține rezultate notabile în sportul alb.

„În urmă cu trei ani, după ce am realizat aproape tot ceea ce mi-am propus, am renunțat la circuitul profesionist. Am vrut să îmi întemeiez o familie și aveam nevoie de o pauză. Nu aveam idee cât va dura acea pauză.

Dar apoi, într-o zi, la sfârșitul anului trecut, m-am trezit pe teren antrenându-mă, iar când tatăl meu m-a vizitat în Florida, mi-am dat seama că aveam nevoie de un sfat.

Am jucat timp de 20, 30 de minute - nu știu sigur cât timp, dar la un moment dat m-am uitat la el și i-am spus: 'Simt că lovesc mai bine decât am făcut-o vreodată. Îmi imaginez sau e real?'

Mi-a spus că nu-mi imaginez. Și atunci am știut că trebuie să mă întorc pe teren” - Caroline Wozniacki pentru Vogue.

„În ultimii trei ani, departe de joc, am reuşit să compensez timpul pierdut cu familia mea, am devenit mamă şi acum am doi copii frumoşi pentru care sunt foarte recunoscătoare.

Dar încă mai am obiective pe care vreau să le îndeplinesc. Vreau să le arăt copiilor mei că îţi poţi urma visele indiferent de vârstă sau de rol.

Am decis, ca familie, că este momentul. Mă întorc să joc şi abia aştept!” - Caroline Wozniacki pe Twitter.

De știut:

  • Wozniacki a ocupat primul loc al clasamentului WTA timp de 71 de săptămâni, iar de-a lungul carierei a câștigat 30 de turnee (a bifat și un titlu de Grand Slam). A adunat 35 de milioane de dolari doar din premiile din tenis.
  • Caroline a devenit pentru prima dată mamă pe 11 iunie 2021, atunci când a venit pe lume micuța Olivia. În octombrie 2022, Wozniacki a anunțat nașterea celui de-al doilea copil, James. Soțul danezei este David Lee, fost jucător în NBA. Cei doi s-au căsătorit în 2019.

Caroline Wozniacki va juca la US Open 2023 - Obiectivele danezei

Fostă lideră mondială, Wozniacki va juca la Montreal (7-13 august) și la US Open (28 august-10 septembrie), iar în 2024 dorește să participe la Australian Open și Jocurile Olimpice de la Paris.

„Așa că voi juca la US Open. Există o atmosferă electrică în New York de care nu mă satur și am jucat atât de bine acolo ani și ani de zile. De asemenea, David (n.r. soțul ei) a fost la New York Knicks timp de cinci sezoane - amândoi iubim locul.

Voi începe prin a juca la Montreal, doar pentru a reveni în ritm, iar apoi ne vom îndrepta cu toții spre New York. După aceea, voi avea câteva luni să mă pregătesc pentru Australia, iar de acolo vom continua. Jocurile Olimpice de la Paris sunt, de asemenea, cu siguranță un obiectiv.

Cât timp voi putea să joc la cel mai înalt nivel al meu - un an, doi ani, trei ani? Nu știu. Dar știu că peste cinci ani, când copiii vor fi la școală, va fi prea târziu.

Nu am de gând să fac predicții îndrăznețe - dar dacă nu aș fi crezut în mine, nu aș fi făcut asta. Sunt prea competitivă pentru a apărea și a nu simți că voi fi una dintre cele mai bune jucătoare de acolo” - Caroline Wozniacki.

Caroline Wozniacki și Simona Halep după finala Australian Open 2018

Sursă foto: Jason Heidrich / AP / Profimedia