Jasmine Paolini a cucerit sâmbătă trofeul turneului „WTA 1000” de la Dubai, după victoria în trei seturi în fața Annei Kalinskaya, scor 4-6, 7-5, 7-5.

Jasmine PaoliniFoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

>> Răspunsul laboratorului acuzat de Ion Țiriac că ar fi „maltratat” o probă de sânge a Simonei Halep

Anna Kalinskaya, învinsă de Jasmine Paolini în finala WTA Dubai

Victoria din semifinale împotriva Soranei Cîrstea i-a dat aripi italiencei Jasmine Paolini (26 WTA), care a cucerit trofeul din Emiratele Arabe Unite.

Anna Kalinskaya (40 WTA) a început mai bine partida și a câștigat primul set, dar Paolini a revenit excelent în actul secund și a trimis partida în decisiv.

Cu trei break-uri reușite, italianca a făcut diferența în setul al treilea și a obținut victoria după două ore și 16 minute de joc.

În vârstă de 28 de ani, Jasmine Paolini se află la primul trofeul de categorie „WTA 1000” al carierei și va face un salt de 12 poziții în clasamentul mondial, până pe locul 14.

Dubai Duty Free Tennis Championships s-a disputat în perioada 18-24 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $3.211.715. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar campioana en-titre era Barbora Krejcikova.

>> Legenda circuitului WTA care o susține necondiționat pe Simona Halep în scandalul de dopaj

>> Al doilea favorit, campion la ATP Doha – Victorie în fața revelației turneului

>> Imaginea momentului în tenis - 46 de titluri de Grand Slam în același avion

>> VIDEO Campionul en-titre, eliminat - Finală neașteptată la ATP Los Cabos