Karen Khachanov a cucerit cel de-al șaselea titlu al carierei la turneul „ATP 250” de la Doha, după ce l-a învins în două seturi pe cehul Jakub Mensik, scor 7-6(12), 6-4.

Karen KhachanovFoto: William WEST / AFP / Profimedia

>> Răspunsul laboratorului acuzat de Ion Țiriac că ar fi „maltratat” o probă de sânge a Simonei Halep

Jakub Mensik, învins de Karen Khachanov în finala ATP Doha

În vârstă de doar 18 ani, Jakub Mensik (116 ATP) a avut un parcurs excelent la turneul din Qatar, unde i-a eliminat pe Alejandro Davidovich Fokina (24 ATP), Andy Murray (40 ATP) și Andrey Rublev (5 ATP) și Gael Monfils (68 ATP).

În primul set al finalei cu Karen Khachanov (17 ATP), fostul finalist al turneului juniorilor de la Australian Open 2022 a oferit o replică pe măsură și a cedat cu greu la tiebreak: 14-12 pentru jucătorul rus.

Setul al doilea a fost decis de experiența dublului semifinalist de Grand Slam, care și-a adjudecat trofeul după o oră și 50 de minute de joc.

A fost a șasea finală câștigată de Khachanov, după cele de la Chengdu (2016), Marseille, Moscova și Paris (2018) și Zhuhai (2023).

Qatar Open este un turneu din categoria ATP 250 care s-a desfășurat în perioada 19-24 februarie. Se joacă pe suprafață hard și este dotat cu premii totale în valoare de 1.395.875 $. Campionul en-titre era Daniil Medvedev.

>> Legenda circuitului WTA care o susține necondiționat pe Simona Halep în scandalul de dopaj

>> Câștigătoarea turneului WTA Dubai – Primul trofeu important al carierei

>> Imaginea momentului în tenis - 46 de titluri de Grand Slam în același avion

>> VIDEO Campionul en-titre, eliminat - Finală neașteptată la ATP Los Cabos