Turneul ATP de la Los Cabos (Mexic) a rămas fără campionul en-titre, Stefanos Tsitsipas fiind eliminat în semifinalele competiției. De asemenea, ziua de sâmbătă a fost una nefastă și pentru principalul favorit, Alexander Zverev.

Stefanos TsitsipasFoto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia

Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, învinși în semifinalele de la Los Cabos

Al patrulea favorit în Mexic, Casper Ruud a obținut o victorie importantă împotriva lui Stefanos Tsitsipas. Norvegianul a avut câștig de cauză în două seturi, scor 6-4, 7-6(4) după o oră și 50 de minute, și a obținut astfel calificarea în ultimul act al turneului de categorie ATP 250.

În celălalt meci al zilei, surpriza a fost și mai mare. Alexander Zverev (principalul favorit) a fost depășit în trei seturi, după un meci maraton, de Jordan Thompson.

Cap de serie opt în Mexic, australianul (locul 40 ATP) a dovedit încă o dată că are un început bun de an, el trecând pe lista lui 2024 un al nume important pe care l-a învins (a trecut în sferturile de la Brisbane și de Rafael Nadal).

A fost 7-5, 4-6, 7-6(2) pentru Jordan, iar Zverev a ratat prezența în finală după un meci care s-a întins pe durata a trei ore și 40 de minute.

Rezumatul semifinalelor de la Los Cabos

Finala dintre Jordan Thompson și Casper Ruud va avea loc duminică, de la ora 05:00 (ora României) și va putea fi urmărită în direct pe Digisport 2.

Sezonul 2024 al finaliștilor Jordan Thompson și Casper Rudd

  • În acest sezon, Jordan Thompson are următoarele rezultate: semifinale la Brisbane, turul doi la Adelaide, turul doi la Australian Open, sferturi la Dallas, sferturi la Delray, iar acum este calificat în finala de la Los Cabos (are 6 victorii și 4 înfrângeri în 2024).
  • În 2024, Casper Ruud a reușit până acum rezultatele: turul trei la Australian Open și acum finala de la Los Cabos. A mai jucat meciuri de simplu la United Cup și Cupa Davis (are în acest sezon 6 victorii și o înfrângere).

Turneul de la Los Cabos face parte din categoria ATP 250, are premii totale în valoare de $915.245, se dispută pe hard, iar ultimul campion este Stefanos Tsitsipas (2023).