Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului „WTA 1000” de la Dubai, iar sportiva noastră a descris victoria cu Marketa Vondrousova drept „cea mai mare revenire” din cariera ei.

Sorana CirsteaFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, în semifinale la WTA Dubai - Revenire fabuloasă în fața campioanei de la Wimbledon, cu șase mingi de meci salvate

Sorana Cîrstea, după meciul cu Marketa Vondrousova: „Nici nu știu cum am reușit să obțin această victorie”

Cîrstea a fost condusă cu 2-6, 1-5, dar a salvat șase mingi de meci și s-a impus după două ore și 41 de minute de joc, scor 2-6, 7-6(1), 6-2.

„Cred că e cea mai mare revenire din cariera mea. Nici nu mă gândeam că mai pot câștiga, am vrut doar să lungesc punctele și nimic mai mult.Mi-am spus să rezist cât mai bine, să nu mă las. Dar cumva s-a legat, am reușit această victorie, dar vă spun sincer că nu știu cum.

Iubesc să joc tenis, am acea adrenalină de care e nevoie pentru un nivel înalt. Muncesc zi de zi pentru a rămâne la un nivel ridicat și pentru a-i mulțumi pe fanii din tribune” -

„Cred că e cea mai mare revenire din cariera mea. La 1-5 în setul doi, nici nu mă gândeam că voi câștiga, doar mă gândeam să lungesc punctele, dar, cumva, am reușit să obțin această victorie. Nici nu știu cum.

Sunt mândră de longevitatea mea din circuit. Îmi place să joc tenis, îmi place să simt acea adrenalină și să-i răsplătesc pe cei din tribună cu jocul meu. Știu că au fost și mulți români în tribune, le mulțumesc tuturor.

Cred că la acest nivel suntem foarte apropiate una de cealaltă ca valoare. Mă bucur că sunt încă în turneu și voi lupta mâine pentru șansa mea” - Sorana Cîrstea, la interviul de pe teren.

>> Adversara Soranei Cîrstea din semifinalele WTA Dubai - Românca este condusă în meciurile directe

De știut după revenirea incredibilă a Soranei Cîrstea din meciul cu Marketa Vondrousova

  • Cîrstea și Vondrousova s-au întâlnit de patru ori până acum în circuitul WTA, scorul fiind 3-1 în favoarea jucătoarei noastre. Toate partidele au avut loc pe hard, iar după ce Marketa a avut câștig de cauză la Australian Open 2021, au urmat trei victorii ale Soranei: St. Petersburg 2022, Miami 2023 și Dubai 2024.
  • Pentru calificarea în semifinalele de la Dubai, Cîrstea va încasa un cec în valoare de $158.944 și 390 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Dacă va trece de Paolini, Sorana Cîrstea va acumula 2.483 de puncte și va urca pe locul 15 în clasamentul WTA Live (ar fi cea mai bună clasare a carierei).
  • Dacă va fi învinsă de Jasmine, românca va fi depășită chiar de italiancă și va rămâne pe locul 22 (cel mai sus a fost pe 21, în august 2013). Sorana ar putea fi întrecută și de Anna Kalinskaya, dacă va pierde în semifinale și rusoaica va câștiga competiția.

Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună clasare din carieră - Locul 21

Sorana a învins nume importante la ultimele competiții (Caroline Garcia, Maria Sakkari, Sloane Stephens, Sofia Kenin, Veronika Kudermetova și Donna Vekic și Marketa Vondrousova) și se află pe locul 21 în clasamentul WTA Live.

Cîrstea și-a egalat cea mai bună clasare a carierei (21, poziție pe care a mai ocupat-o în august 2013). Pentru a face un nou salt în clasament, românca trebuie să ajungă în finala competiției de la Dubai.

Semifinale - 2.223 de puncte - Locul 21 WTA

Finala - 2.483 de puncte - Locul 15 WTA

Campioană - 2.833 de puncte - Locul 14 WTA.

Sorana Cîrstea, traseul virtual de la WTA Dubai

Turul I: 6-3, 7-6(2) vs Sofia Kenin

Turul II: 6-1, 6-4 vs Veronika Kudermetova

Optimi:3-6, 6-3, 7-5 vs Donna Vekic

Sferturi: 2-6, 7-6(1), 6-2 vs Marketa Vondrousova

Semifinale: Jasmine Paolini

Finala: Iga Swiatek / Coco Gauff / Qinwen Zheng / Anna Kalinskaya.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 18-24 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $3.211.715. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar campioana en-titre este Barbora Krejcikova.