Sorana Cîrstea (32 WTA) părăsește turneul de la Paris, după ce a fost învinsă în primul tur de italianca Jasmine Paolini (53 WTA), scor 7-5, 2-6, 6-2.

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

>> Spiridușul

Sorana Cîrstea, învinsă de Jasmine Paolini la Roland Garros

Primul set s-a jucat de la egal la egal, iar după ce Sorana a condus cu 5-4, Paolini a reușit să câștige trei gameuri consecutive.

Setul al doilea i-a aparținut româncei, care l-a controlat excelent și a trimis meciul în decisiv, profitând de mai multe greșeli ale italiencei.

Din păcate setul decisiv a avut cu totul alt scenariu, cu Jasmine Paolini la cârmă, care nu i-a cedat decât două gameuri Soranei Cîrstea și a reușit calificarea în turul următor.

Partida a durat două ore și 14 minute.

În turul al doilea, Jasmine Paolini o va întâlni pe Olga Danilovic (105 WTA).

Sorana și Jasmine s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA: italianca s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-1 în sferturile turneului de la Portoroz (de categorie 250) în 2021. Paolini a câștigat atunci competiția din Slovenia (singurul titlu din carieră).

Pentru prezența pe tabloul principal, Sorana Cîrstea va primi 69.000 de euro și 10 puncte în ierarhia WTA la simplu.

România mai este reprezentată la Roland Garros și de Irina Begu (vs Sara Errani / turul doi). Ana Bogdan a fost eliminată în runda inaugurală.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).