Sorana Cîrstea a reușit să pună capăt seriei de șapte înfrângeri consecutive și s-a calificat în optimile turneului „WTA 500” de la Abu Dhabi, după ce a învins-o în trei seturi pe Caroline Garcia.

Sorana CirsteaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

>> Transylvania Open 2024: Semifinalistă de Grand Slam, înfrângere drastică în runda inaugurală

Sorana Cîrstea, în optimi la WTA Abu Dhabi - A trecut de Caroline Garcia

Aflată pe locul 26 în clasamentul mondial, Sorana s-a impus după un meci de mare luptă, scor (4)6-7, 6-4, 6-4.

Cîrstea a început mai bine partida și a condus cu 4-1, dar Garcia (21 WTA) a recuperat break-ul, a salvat două mingi de set la 6-5 pentru româncă și a avut câștig de cauză în tiebreak (7-4).

Sorana a rezistat eroic într-un moment foarte important (la 5-4), a salvat 6 mingi de rebreak ale adversarei și și-a adjudecat al doilea set cu 6-4.

Jucătoarea noastră s-a impus la retur în chiar primul game din setul decisiv, iar apoi a mai cedat doar trei puncte în game-urile de serviciu. Calificarea în optimi a venit după două ore și 40 de minute de joc.

De știut:

  • Caroline Garcia a câștigat Turneul Campioanelor în 2022. Cel mai sus în clasamentul WTA a fost pe locul 4 (septembrie 2018).
  • Sorana Cîrstea se va duela pentru un loc în sferturi cu Maria Sakkari. A treia favorită de la Abu Dhabi a beneficiat de un „bye” (prim tur liber).
  • Cîrstea și Sakkari s-au mai întâlnit de trei ori, iar Sorana conduce cu 2-1 (s-a impus în două seturi la Istanbul 2017 și Doha 2018, dar a pierdut în trei seturi la Cincinnati 2023).
  • Prin calificarea în optimi, Sorana Cîrstea și-a asigurat un premiu în valoare de 13.590 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

>> Sorana Cîrstea a explicat cum a obținut prima victorie după mai bine de 4 luni

Mubadala Abu Dhabi Open are loc în perioada 5-11 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922.573, iar campioana en-titre este Belinda Bencic (2023).

Capii de serie de la Abu Dhabi: Elena Rybakina (1), Ons Jabeur (2), Maria Sakkari (3), Barbora Krejcikova (4), Jelena Ostapenko (4), Beatriz Haddad Maia (6), Daria Kasatkina (7), Liudmila Samsonova (8).