​Elena Rybakina trebuia să joace cu Jasmine Paolini la turneul „WTA 1000” de la Dubai, dar a patra favorită a fost nevoită să se retragă chiar înaintea partidei din sferturile de finală.

Elena RybakinaFoto: Christinne Muschi / Zuma Press / Profimedia

Jasmine Paolini, în semifinalele WTA Dubai după retragerea Elenei Rybakina

Campioana de la Wimbledon 2022 trebuia să intre pe teren după meciul dintre Sorana Cîrstea și Marketa Vondrousova (în curs de desfășurare), dar a acuzat probleme gastrointestinale și a declarat forfait.

Astfel, Jasmine Paolini (28 de ani) a reușit una dintre cele mai importante performanțe ale carierei și va juca pentru prima oară într-o semifinală la un turneu de categorie „WTA 1000”.

Italianca de pe locul 26 WTA se va duela pentru un loc în finala competiției din Emiratele Arabe Unite cu învingătoarea dintre Cîrstea (22 WTA) și Vondrousova (favorită 7).

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 18-24 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $3.211.715. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar campioana en-titre este Barbora Krejcikova.

>> Carlos Alcaraz, noutăți despre accidentarea suferită la ATP Rio de Janeiro

>> VIDEO ATP Los Cabos: Înfrângere drastică pentru al treilea favorit - Programul sferturilor