Simona Halep a plecat marți spre Lausanne, pentru fosta lideră WTA urmând audierile de la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv). Acestea vor avea loc în perioada 7-9 februarie, iar Halep speră într-o reducere a suspendării de 4 ani pe care a primit-o pentru dopaj.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Boris Becker, despre audierea Simonei Halep de la TAS: „Sunt sigur că Ion Țiriac o va ajuta”

Marți dimineața, Simona Halep a plecat cu o cursă WizzAir spre Lausanne, acolo unde fosta lideră WTA va fi audiată de TAS.

Halep este însoțită de fratele ei, dar și de avocatul Bogdan Stoica, informează Euronews.ro. De altfel, jurnalistul Andrei Nourescu a și postat imagini cu Simona la bordul aeronavei care o duce spre Elveția.

Conform sursei citate, Simona va fi reprezentată la TAS de o echipă de avocați condusă de Howard L. Jacobs (a mai fost alături de sportivi cu probleme de dopaj, amintim aici cazurile Maria Sharapova și Marin Cilic - ambii au primit reduceri ale suspendărilor).

Pe lângă Bogdan Stoica și Howard L. Jacobs, alături de Simona se va mai afla la Lausanne și fostul patinator american Jeffrey G. Benz, cel care este chiar arbitru la TAS, mai transmite Euronews.

Chestionată pe marginea apelului pe care Simona l-a făcut la TAS, Elisabeta Lipă (președintele ANS - Agenția Națională pentru Sport) este rezervată în privința șanselor ca Halep să aibă succes la audierile de la Lausanne.

„Sportivul trebuie să știe întotdeauna ce suplimente ia. Eu sunt ferm convinsă că Simona, atât timp cât s-a dus la cea mai tare academie de tenis, s-a dus cu inima deschisă, s-a dus să facă performanță, s-a lăsat pe mâna specialiștilor și iată ce a ieșit.

Eu am trăit momentul 2000 cu Andreea Răducan, cu acel nenorocit de Nurofen forte care a scos-o din circuit și practic acel Nurofen i-a furat medalia de la gât.

Eu știu ce tragedie a fost în echipa României, în Satul Olimpic, știind că ai răcit și ai luat un banal Nurofen și care ți-a luat medalia de la gât.

Și cu toate insistențele și cu toate procesele, numai acolo câte întâlniri au fost și n-a reușit domnul Țiriac să îi facă să înțeleagă că totuși este un Nurofen care nu ajută performanța în niciun fel” - Elisabeta Lipă, pentru Gsp.ro.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Despărțire importantă la vârful WTA

>> Goran Ivanisevic și explicația simplă pentru eșecul suferit de Novak Djokovic la Australian Open 2024