Emma Răducanu a învins-o pe Gabriela Ruse la revenirea în circuitul WTA (după o absență de opt luni), iar britanica a primit o veste bună și din partea organizatorilor de la Australian Open.

Emma RaducanuFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

>> VIDEO Gabriela Ruse, eliminată de la WTA Auckland de Emma Răducanu

Emma Răducanu va fi pe tabloul principal la Australian Open 2024

Lauren Davis a fost nevoită să declare forfait pentru primul Grand Slam al anului (din cauza unei accidentări la umăr), iar locul americancei pe tabloul principal va fi luat de Emma Răducanu (301 WTA, campioană la US Open 2021).

Jucătoarea cu origini românești s-a folosit de clasamentul protejat (103 WTA) în momentul în care s-a înscris la turneul major de la Melbourne și ar fi trebuit să joace în calificări, dar a profitat de mai multe retrageri ale unor jucătoare mai bine clasate.

Karolina Muchova (9 WTA), Petra Kvitova (17 WTA), Caty McNally (71 WTA - clasament protejat), Lauren Davis (72 WTA) și Irina Begu (79 WTA) sunt jucătoarele care s-au retras deja de la Australian Open 2024.

Un nou început pentru Emma Răducanu: „Mă simt mai rapidă și mai puternică”

Emma a suferit operații la ambele încheieturi și la gleznă în luna mai, dar acum spune că s-a recuperat complet și va folosi sezonul 2024 pentru a obține noi rezultate importante în circuitul WTA.

„Întotdeauna va exista un element de disconfort pe teren, în ceea ce privește oboseala generală, picioarele. Dar din punct de vedere al accidentării, mă simt complet bine acum, este un sentiment atât de plăcut.

În loc să mă gândesc pe teren la trei lucruri diferite care mă dureau, mă puteam gândi la tenis și asta era ceva nou. După o accidentare, se întâmplă să nu mai ai încredere în corpul tău.

Mai ales dacă a fost vorba de o gleznă, s-ar putea să fii un pic mai timid și mai ezitant, dar mă simt mai în formă, mă simt mai rapidă și mai puternică.

Cred că am urmărit fiecare scurtă pe care a încercat-o (Gabriela Ruse - n.r.), ceea ce nu-mi stă în fire, la antrenament nu merg după ele. Dar am exersat sprinturile și am depus mult efort, așa că sunt mulțumită de cum m-am mișcat și cum m-am simțit fizic pe teren.

Este atât de diferit să joci un meci în comparație cu antrenamentele. Sunt foarte mândră de munca pe care am depus-o pentru a reveni în circuit și voi folosi acest sezon ca un nou început” - Emma Răducanu, citată de Stuff.

>> WTA Brisbane: Sorana Cîrstea, învinsă în turul doi de una dintre speranțele Cehiei

Emma Răducanu și dificilul meci cu prietena Gabriela Ruse: „Se putea termina altfel”

Meciul dintre Răducanu și Gabriela Ruse a fost unul foarte echilibrat, iar britanica s-a impus după două ore și jumătate de joc, scor 6-3, 4-6, 7-5. La conferința de presă, Emma a vorbit despre prietenia ei cu sportiva noastră și despre cel mai important moment al partidei.

„Am fost foarte mândră de modul în care am luptat. A fost dificil să joc împotriva lui Gabi, pentru că o cunosc destul de bine, suntem destul de apropiate.

Este o concurentă atât de bună și cred că de fiecare dată când eram în avantaj ea și-a ridicat nivelul jocului. Este greu să joci cu cineva apropiat, pentru că cineva trebuie să câștige și din fericire astăzi am fost eu, dar s-ar fi putut termina altfel.

Evident că este frustrant (că nu a reușit să fructifice primele trei mingi de meci - n.r.). Este unul dintre cele mai frustrante lucruri din tenis. Probabil că vor fi meciuri în cariera mea în care voi avea mingi de meci și voi pierde.

A trebuit să rămân prezentă în meci. Am condus cu 5-2 (în setul al treilea - n.r.) și dintr-o dată este 5-5 și ea servește. Dacă îți pierzi concentrarea pentru o secundă, meciul s-a terminat. Este super important să rămâi calm, liniștit și să vânezi acele momente importante, în loc să te ferești de ele” - Emma Răducanu.

De știut:

  • Răducanu se va duela în turul doi al competiției de la Auckland (Noua Zeelandă) cu ucraineanca Elina Svitolina (25 WTA, favorită 2).
  • Emma a adunat din tenis $3.776.535, are 99 de victorii și 49 de înfrângeri, iar de-a lungul carierei are un singur titlu cucerit, dar acela este de Grand Slam - US Open 2021.

ASB Classic de la Auckland (Noua Zeelandă) are loc în perioada 1-7 ianuarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $267.082 și face parte din categoria „WTA 250”. Ultimele campioane sunt Serena Williams (2020) și Coco Gauff (2023).

>> VIDEO Polonia s-a calificat în semifinalele United Cup - Iga Swiatek, o nouă demonstrație de tenis

>> VIDEO WTA Brisbane: Campioana en-titre, debut fulminant - Victorie în mai puțin de o oră

>> Multiplă campioană de Grand Slam, prima înfrângere de la revenirea pe teren