​Sorana Cîrstea s-a oprit în turul doi la turneul „WTA 500” de la Brisbane, sportiva noastră fiind învinsă de cehoaica Linda Noskova.

Sorana CirsteaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

>> Multiplă campioană de Grand Slam, prima înfrângere de la revenirea pe teren

Sorana Cîrstea, învinsă de Linda Noskova la WTA Brisbane

Aceptată direct în această fază a competiției, Cîrstea (26 WTA, favorită 10) a fost învinsă în trei seturi de talentata jucătoare din Cehia (19 ani, locul 40 mondial), scor 6-4, 4-6, 6-4.

Sorana a salvat șase mingi de set în prima manșă, dar a ratat prea multe oportunități de a se impune la retur (a avut 5 mingi de break în al zecelea game, dar nu le-a fructificat) și Linda s-a impus până la urmă.

Cîrstea s-a aflat în față pe aproape întreaga durată a setului secund (au fost în total trei breakuri, două reușite de româncă) și a reușit să împingă confruntarea în decisiv.

Noskova a reușit singurul break din al treilea set în cel de-al șaptelea game. Promițătoarea cehoaică a obținut victoria după două ore și 22 de minute de joc.

De știut:

  • Linda Noskova se va duela în optimi cu Julia Riera (137 WTA), după ce argentinianca a furnizat una dintre surprizele competiției eliminând-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (21 WTA, favorită 7), scor 6-3, 6-4.
  • Pentru prezența la Brisbane, Sorana Cîrstea va primi 14.000 de dolari şi 32 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • După înfrângerea Soranei, România a rămas fără reprezentate pe tablourile turneelor de pregătire pentru Australian Open 2024.
  • Pe lângă Linda Noskova, Cehia se poate mândri cu mai multe jucătoare tinere care au obținut deja rezultate importante: Linda Fruhvirtova (85 WTA / 18 ani), Brenda Fruhvirtova (109 WTA / 16 ani), Sara Bejlek (134 WTA / 17 ani), Dominika Salkova (218 WTA / 19 ani), Lucie Havlickova (264 WTA / 18 ani), Julie Struplova (290 WTA / 19 ani) sau Nikola Bartunkova (292 WTA / 17 ani).

WTA Brisbane se dispută în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $1,736,763, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka (în 2023).

>> VIDEO Polonia s-a calificat în semifinalele United Cup - Iga Swiatek, o nouă demonstrație de tenis

>> WTA Brisbane: Campioana en-titre, debut fulminant - Victorie în mai puțin de o oră