Parcursul Gabrielei Ruse la WTA Auckland s-a terminat în runda inaugurală, fază a competiției de categorie „250” în care jucătoarea noastră a fost învinsă de Emma Răducanu (6-3, 4-6, 7-5).

Gabriela RuseFoto: Noushad Thekkayil/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Venită din calificări și ocupantă a locului 134 în ierarhia mondială, Gabriela și-a cedat serviciul la 4-3 în primul set, iar singurul break al manșei a fost suficient pentru ca Răducanu să triumfe (scor 6-3).

Setul al doilea a adus cu el un adevărat recital al break-urilor (au fost 5): s-a greșit mult în game-urile de serviciu, iar manșa i-a revenit Gabrielei cu scorul de 6-4.

Decisivul a fost unul în care erorile mai multe și mai mari au fost din păcate de partea lui Ruse: Gabi și-a cedat în două rânduri serviciul, iar Emma a fost cea care s-a desprins la 5-2.

Jucătoarea noastră nu a renunțat însă la luptă: a salvat două mingi de meci și a reușit să egaleze la 5.

Din păcate, erorile neforțate au revenit, iar Gabriela a cedat în cele din urmă, scor 7-5.

Emma (301 WTA, wild card) s-a apărat destul de bine în momentele cheie, a avut răbdare și a forțat doar atunci când situațiile erau clare de atac.

De cealaltă parte, Ruse a fost responsabilă în multe momente cu loviturile spectaculoase, dar i-a lipsit din plin constanța. Vorbim despre un amestec de lovituri câștigătoare cu erori neforțate venite în momente importante.

Partida a durat două ore și 30 de minute.

Rezumatul partidei dintre Emma Răducanu și Gabriela Ruse

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la Auckland, Gabriela Ruse va primi $ 2,890 și un punct WTA în ierarhia de simplu.
  • De cealaltă parte, Emma Răducanu va fi recompensată cu $ 4,040 și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

ASB Classic de la Auckland (Noua Zeelandă) are loc în perioada 1-7 ianuarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $267.082 și face parte din categoria „WTA 250”. Ultimele campioane sunt Serena Williams (2020) și Coco Gauff (2023).