​Polonia s-a calificat fără emoții în semifinalele United Cup (3-0 vs China), iar Iga Swiatek a obținut o nouă victorie clară la competiția care înlocuiește fosta Hopman Cup.

Iga SwiatekFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> WTA Brisbane: Sorana Cîrstea, învinsă în turul doi de una dintre speranțele Cehiei

Iga Swiatek, a treia victorie clară la United Cup - Polonia, în semifinale

Întâlnirea dintre Polonia și China a început cu partida Hubert Hurkacz - Zhizhen Zhang. Europeanul s-a impus după o oră și 23 de minute de joc, scor 6-3, 6-4.

La feminin, Iga Swiatek a oferit nouă demonstrație de tenis și a cedat doar cinci gameuri în meciul cu Qinwen Zheng (14 WTA). Lidera ierarhiei mondiale a avut nevoie de o oră și 34 de minute pentru a obține victoria, scor 6-2, 6-3.

În primele partide disputate la simplu la United Cup, Swiatek le-a învins pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (6-2, 6-2) și iberica Sara Sorribes Tormo (6-2, 6-1).

Polonia a câștigat și la dublu mixt prin perechea Katarzyna Piter/Jan Zielinski: 6-3, 5-7, 10-7 vs Xiaodi You/Fajing Sun.

Polonia se va duela pentru un loc în marea finală cu învingătoarea dintre Franța și Norvegia.

United Cup, sferturi de finală

Polonia - China 3-0

Franța - Norvegia

Australia - Serbia

A patra întâlnire va fi decisă după Grecia - Canada (Grupa B).

>> VIDEO WTA Brisbane: Campioana en-titre, debut fulminant - Victorie în mai puțin de o oră

>> Multiplă campioană de Grand Slam, prima înfrângere de la revenirea pe teren

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, participă 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde se califică în faza sferturile de finală, care urmează să se desfășoare între 3 și 5 ianuarie 2024.
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.