​Coco Gauff a anunțat miercuri că nu va mai fi antrenată de Pere Riba, cel care a ajutat-o să câștige US Open 2023, primul ei titlu de Grand Slam.

Coco GauffFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

>> Ons Jabeur reacționează după ce a fost acuzată că susține o organizație teroristă

Pere Riba nu mai este antrenorul americancei Coco Gauff

Americanca a debutat perfect la Turneul Campioanelor 2023 (6-0, 6-1 vs Ons Jabeur), dar această victorie a fost urmată de un anunț surprinzător: Coco a precizat că nu va mai fi pregătită de Pere Riba (colaborarea începuse în iunie, la Eastbourne).

Antrenorul spaniol a fost alături de Gauff la cele mai importante turnee câștigate de aceasta: Washington (WTA 500), Cincinnati (WTA 1000) și US Open (Grand Slam).

Coco a fost sfătuită în această perioadă și de Brad Gilbert, care ar putea deveni antrenor cu normă întreagă al jucătoarei de 19 ani.

„Din păcate, nu a fost decizia mea, dar a trebuit să punem capăt parteneriatului nostru. M-am distrat de minune cu el și îi doresc tot binele pentru viitor. Dacă ar fi fost după mine, mi-aș fi dorit să rămână aici.

Dar aceste lucruri se întâmplă. Unele lucruri nu au funcționat. Asta e tot, încă cred că este un tip grozav. A făcut lucruri extraordinare pentru mine personal și de asemenea pentru jocul meu. Sunt sigură că va reuși în următorul proiect” - Coco Gauff.

Gauff se află pe locul 3 în clasamentul WTA de simplu și pe locul 1 în ierarhia de dublu. Ea joacă în ambele probe la Turneul Campioanelor (la dublu face echipă cu Jessica Pegula).