A surprins pe toată lumea la US Open 2021, atunci când la doar 18 ani și venită din calificări a câștigat turneul major de la Flushing Meadows. Emma Răducanu nu traversează cea mai fastă perioadă a carierei, dar promite că va reveni la vârful ierarhiei. În plus, britanica a explicat și de ce a avut nu mai puțin de cinci antrenori în ultimii doi ani de zile.

Emma RaducanuFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Într-un interviu pentru BBC Radio 4, Răducanu (absentă în prezent de pe teren din cauza unor probleme medicale) a atins mai multe subiecte și nu l-a ratat nici pe cel al antrenorilor.

Britanica este o adevărată „devoratoare” de antrenori, campioana de Grand Slam schimbând cinci tehnicieni în ultimii doi ani de zile. Emma a explicat de ce se întâmplă acest lucru: întrebările sale sunt „provocatoare” și „dificile”.

„Le pun antrenorilor mei o mulţime de întrebări. Uneori nu au putut să ţină pasul cu întrebările pe care le-am pus şi poate de aceea s-a terminat colaborarea.

Este ceva ce am făcut întotdeauna. Mereu îi provoc şi le pun întrebări antrenorilor şi le stimulez şi lor gândirea.

Nu sunt o persoană căreia poţi să îi spui ce să facă şi va face, trebuie să înţeleg de ce şi apoi o voi face” - Emma Răducanu.

Emma Răducanu despre revenirea pe teren

„Voi reveni probabil cu o clasare mai slabă, dar de fapt abia aştept să încep din nou, să mă resetez. Încă mai am obiective noi, lucruri noi pe care vreau să le reuşesc. Dar mai am încă vreo 15 ani de carieră, aşa că nu e nicio grabă” - Emma Răducanu, pentru sursa citată.

Britanica și-a început carierea sub îndrumarea lui Nigel Sears. Acesta a plecat la scurt timp după ce sportiva a ajuns în turul al patrulea la Wimbledon, la ediția din 2021.

Andrew Richardson este cel care a ghidat-o spre cucerirea US Open-ului, însă a fost îndepărtat imediat după triumful imens de pe Arthur Ashe.

Torben Beltz a fost numit oficial în luna noiembrie a lui 2021, dar a părăsit loja britanicei în aprilie 2022.

A urmat apoi Dimitri Tursunov, cel care a spus după despărțirea de Emma că jucătoarea nu va reuși mare lucru dacă va continua să asculte de atât de multe voci.

În fine, în luna iunie a părăsit echipa Emmei și Sebastian Sachs.

În prezent, Răducanu (cea care va împlini 21 de ani pe 13 noiembrie) se recuperează după operațiile suferite la ambele încheieturi şi la gleznă în luna mai.

Jucătoarea britanică speră să revină în circuitul WTA odată cu sezonul 2024.

Ultimul meci oficial disputat de Răducanu a avut loc în luna aprilie a acestui an, la Stuttgart: Emma a fost învinsă clar, scor 6-2, 6-1, de Jelena Ostapenko.

Emma Răducanu se găsește în prezent pe locul 280 în lume, a adunat din tenis $3.776.535, are 98 de victorii și 49 de înfrângeri, iar de-a lungul carierei are un singur titlu cucerit, dar acela este de Grand Slam - US Open 2021.