Fostul antrenor al jucătoarei de origini române, Dmitry Tursunov, este cel care a rupt colaborarea cu Emma Răducanu și nu invers, cum se zvonea, iar motivul pare să fie unul clar, Belinda Bencic.

Dmitry Tursunov si Emma RaducanuFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Tursunov și Bencic s-au pregătit împreună în această săptămână

Conform Yardbarker.com, rusul nu a dorit să prelungească perioada de probă cu Emma și a solicitat întreruperea înțelegerii, după ce a luat în calcul și istoricul ultimelor colaborări pe care aceasta le-a avut în ultimul an.

15 meciuri a jucat britanica sub comanda fostului tenismen din circuitul ATP și a reușit să câștige 8 dintre acestea, cea mai mare performanță fiind calificarea în semifinalele turneului de la Seul.

Evident, dorința lui Tursunov a fost aceea de a antrena o altă jucătoare din circuit și specialiștii spun că mutarea ar urma să devină oficială în zilele următoare.

De la o jucătoare de pe locul 68, la una de top 20 WTA, campioană olimpică

Chiar dacă a triumfat anul trecut la US Open, acesta nu a fost un motiv suficient pentru Tursunov de a rămâne alături de Emma.

Acesta a ales să lucreze cu Belinda Bencic, jucătoare clasată pe locul 15 în ierarhia WTA. Elvețianca este campioană olimpică, titul cucerit la JO 2020 de la Tokyo.

El a mai lucrat până acum cu Elena Vesnina, Aryna Sabalenka și Anett Kontaveit.

Tursunov este al patrulea antrenor cu care Emma a lucrat în ultimele 16 luni, după Andrew Richardson, Nigel Sears și Torben Beltz.

Cine este Dmitry Tursunov

Fost ocupant al locului 20 în ierarhia ATP (a câștigat 7 titluri în carieră), Tursunov (39 de ani) le-a mai pregătit până acum pe Elena Vesnina (decembrie 2017 - martie 2018), Aryna Sabalenka (iulie 2018 - decembrie 2019 și februarie - august 2020), Anett Kontaveit (august 2021 - iunie 2022) și Emma Răducanu (iulie 2022 - octombrie 2022).

Rusul a cucerit alături de sportivele pe care le-a antrenat până acum 11 titluri în circuitul WTA: New Haven, Wuhan (2018), Shenzhen, Wuhan, Elite Trophy (2020), Doha (2021) alături de Aryna Sabalenka, iar mai apoi Cleveland, Ostrava, Moscova, Cluj-Napoca (2021) și St. Petersburg (2022) alături de Anett Kontaveit.

S-ar putea să te intereseze și:

Câștigător a 16 turnee de Grand Slam, în recuperare după ce a suferit un infarct