Colaborarea dintre Holger Rune (locul șase ATP) și Patrick Mouratoglou s-a încheiat după US Open 2023. Recent, danezul a fost văzut antrenându-se alături de Boris Becker, iar conform Tennis365 cei doi ar urma să anunțe în mod oficial parteneriatul în următoarea perioadă.

Holger RuneFoto: Kirsty Wigglesworth / AP / Profimedia

Holger Rune se antrenează alături de Boris Becker

Rune (20 de ani) a părăsit US Open 2023 în runda inaugurală, iar la scurt timp mama jucătorului nordic a anunțat despărțirea de antrenorul Patrick Mouratoglou.

Cei doi începuseră colaborarea la puțin timp după ce Simona Halep fusese suspendată provizoriu pentru dopaj (în urmă cu un an de zile).

De la Grand Slam-ul de la New York, Rune a mai bifat trei partide: două înfrângeri și o singură victorie.

Aflat pe o pantă descendentă, Holger s-a antrenat în ultimele zile alături de Boris Becker. De altfel, nordicul a și postat o fotografie pe contul personal de Instagram în care apare alături de fostul mare campion german.

Cu toate că nu a fost anunțat nimic oficial până acum, jurnaliștii de la Tennis365 spun că o colaborare între cele două părți va începe în curând.

În vârstă de 55 de ani, Becker a avut parte de o colaborare fructuoasă cu Novak Djokovic în perioada 2013-2016.

Alături de Boris, Nole a cucerit în respectivul interval 25 de titluri. Dintre acestea, șase au fost de Grand Slam (Australian Open în două rânduri, o dată Roland Garros, de două ori Wimbledon și o dată US Open).

Tot pe această listă putem trece 14 titluri de categorie Masters (ATP 1000) și două trofee la Turneul Campionilor.

>> Boris Becker și viața din închisoare - Mărturiile multiplului câștigător de Grand Slam: „Acolo ești un nimeni”

Cine este Boris Becker

Fostul mare jucător de tenis a câștigat prima sa finală la Wimbledon în 1985, la vârsta de 17 ani, devenind cel mai tânăr și primul jucător nefiind cap de serie care a câștigat titlul la simplu masculin. El a mai câștigat alte două titluri la Wimbledon.

În vârstă de 55 de ani, Boris Becker a urcat pe primul loc mondial pe 28 ianuarie 1991. A câștigat doar din premiile din tenis $25.080.956, iar de-a lungul carierei a câștigat șase titluri de Grand Slam: Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) și US Open (1989).

>> Boris Becker, mesaj din închisoare pentru Ion Țiriac