Holger Rune a părăsit US Open 2023 încă din runda inaugurală, iar danezul a luat o decizie drastică după înfrângerea cu Roberto Carballes Baena și a pus capăt colaborării cu Patrick Mouratoglou.

Holger Rune si Patrick MouratoglouFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Surpriză mare - Al patrulea favorit, eliminat în runda inaugurală la US Open

Patrick Mouratoglou nu mai este antrenorul lui Holger Rune

Colaborarea dintre Rune și Mouratoglou a început după ce Simona Halep (fosta elevă a francezului) a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, iar danezul a mai fost pregătit în această perioadă și de Lars Christensen.

Anunțul despărțirii dintre Holger și Patrick a fost făcut de Aneke Rune, mama jucătorului.

„Pur și simplu nu a funcționat. În acest moment este important ca Holger să găsească echipa potrivită, pe care să o aibă pentru mult timp. El a decis că nu va continua cu Patrick” - Aneke Rune, într-un interviu pentru Jakob Klocher.

Mama lui Holger Rune vrea ca jucătorul să fie antrenat de Lars Christensen

Aneke Rune a vorbit despre problemele din echipa lui Holger după ce acesta a fost învins de Robert Carballes Baena la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-3, 6-2. Ea speră ca acesta să lucreze din nou cu Lars Christensen, antrenor al cărui stil este mai potrivit pentru fiul ei.

„Nu știu ce se va întâmpla cu staff-ul tehnic. Este un pic ciudat. Au existat ciocniri de orgolii între antrenori. Echipa care a funcționat la finalul sezonului 2022 nu mai funcționează acum.

Un alt conflict de orgolii? Nu știu. Chestia este că Holger este cel care plătește prețul de fiecare dată, iar asta nu este corect. Holger însuși este cel care își definește echipa. Dar nu există niciun dubiu că echipa pe care am avut-o și-a atins întotdeauna obiectivele.

Îi voi încuraja pe Holger și pe Lars (Christensen) să se întoarcă să lucreze împreună când va termina colaborarea cu Clara Tauson la US Open.

Cred că modul structurat de lucru i se potrivește lui Holger. Poate că nu este foarte la modă, dar s-a dovedit a fi extrem de eficient încă de când Holger era un copil mic. Iar o structură pe care el o cunoaște și în care se simte în siguranță este importantă. Așa că eu cred că ar trebui să se țină de asta” - Aneke Rune pentru Ekstra Bladet.

>> VIDEO Principalul favorit, calificare fără emoții în turul trei la US Open 2023

>> VIDEO ​US Open 2023 - Patricia Țig, eliminată de a treia favorită în turul al doilea

>> VIDEO Patricia Țig, imaginile zilei pe cea mai mare arenă de tenis din lume: „I will survive”

>> Sorana Cîrstea vs Elena Rybakina - Când va avea loc meciul din turul trei de la US Open 2023

>> VIDEO Final de carieră pentru jucătorul care deține mai multe recorduri din circuitul ATP