Sorana Cîrstea se află în fața uneia dintre cele mai importante partide din carieră, sportiva în vârstă de 33 de ani aflându-se la o victorie distanță de semifinalele de la US Open 2023. Au mai rămas opt jucătoare care să se lupte pentru a ridica trofeul pe Arthur Ashe din New York.

Sorana CirsteaFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

De știut despre meciul Soranei Cîrstea cu Karolina Muchova

  • Meciul va începe la ora 2:00 (ora României). Partida va fi în direct pe Eurosport și LiveBLOG pe HotNews.ro.

Important de precizat: printre aceste opt sportive rămase pe tabloul principal de la New York nu se află Iga Swiatek, lidera WTA fiind trimisă acasă de surprizătoarea Jelena Ostapenko.

În lipsa polonezei, Aryna Sabalenka (viitoarea lideră mondială) este marea favorită a specialiștilor la cucerirea trofeului, dar US Open ne-a arătat cel puțin în ultimii ani că este Grand Slamul cu cele mai multe surprize.

US Open 2023, programul sferturilor feminine

Jelena Ostapenko (20) vs Coco Gauff (6) / 1-1 meciuri directe

Americanca a câștigat prima întâlnire directă (Linz, 2019), dar letona și-a luat revanșa la Australian Open, ediția din acest an (7-5, 6-3). Ostapenko a furnizat surpriza turneului de la Flushing Meadows după ce a eliminat-o în optimi pe Iga Swiatek.

Jelena este câștigătoare de Grand Slam (Roland Garros 2017, după o finală cu Simona Halep) și poate învinge într-o zi bună pe oricine. Stilul său de joc este unul consacrat: ori la bal, ori la spital. Abundență de lovituri câștigătoare, dar și erori neforțate pe măsură.

Dacă va reuși să păstreze un echilibru între loviturile câștigătoare și erorile neforțate, Ostapenko are o șansă bună împotriva favoritei gazdelor.

Sorana Cîrstea (30) vs Karolina Muchova (10) / 1-3

Sorana și Karolina s-au intersectat de patru ori în circuitul mondial, iar sportiva din Cehia are avantaj, scor 3-1. Interesant este faptul că trei dintre aceste dueluri au avut loc în acest an (2-1 pentru Muchova).

Karolina traversează o perioadă fastă a carierei (după ce a avut de luptat cu accidentările), ea fiind finalistă la Roland Garros 2023 (în drumul spre finală a eliminat-o și pe Irina Begu).

Dacă va avea din nou serviciul de partea ei (a fost o armă importantă contra Belindei Bencic), iar liniștea interioară va fi la cote înalte, Sorana are jocul necesar pentru a putea trece de a zecea favorită și de a bifa cel mai important rezultat al carierei.

Marketa Vondrousova (9) vs Madison Keys (17) / 0-0

Campioana en-titre de la Wimbledon și finalista din 2017 de la US Open nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul feminin. O vor face într-un meci cu o miză imensă, în sferturile de la Flushing Meadows. Vorbim, desigur, despre Marketa Vondrousova și Madison Keys.

Vom avea parte de două stiluri diferite: pe de-o parte cehoaica are un stil variat, cu unghiuri aparte reușite cu al său forehand de stângace, iar de peste fileu vor veni mingi trimise cu multă forță, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul carierei Madison.

Marketa a arătat de-a lungul timpului că știe cum să joace cu adversarele mult mai puternice din punct de vedere fizic, rămâne însă de văzut ce zi va prinde și Keys. Americanca are un serviciu care poate face diferența într-o zi bună și un forehand care poate produce multe pagube în defensivele rivalelor.

Dacă Vondrousova va putea să-i rupă constant ritmul adversarei și șă o oblige să lovească din afara zonei de confort (să o plimbe cât mai mult pe baseline și să o aducă la plasă cu scurte), atunci sportiva din Cehia are calea deschisă spre o calificare în semifinalele de la New York.

Qinwen Zheng (23) vs Aryna Sabalenka (2) / 0-0

Cel puțin teoretic, cel mai dezechilibrat meci din sferturile de finală este cel dintre Zheng și Sabalenka. Sportiva din Belarus este mare favorită, rămâne însă de văzut cum va gestiona presiunea momentului viitoarea lideră WTA (va urca pe primul loc indiferent de rezultatul pe care-l va înregistra la Flushing Meadows).

>> Sorana Cîrstea explică parcursul superb de la US Open 2023 - Avertisment pentru adversara din sferturi

>> Karolina Muchova, atenționată de presa din Cehia înaintea duelului cu Sorana Cîrstea din sferturile US Open 2023

>> Mesajul lui Ion Ion Țiriac după ce Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la US Open 2023