Discuțiile privind GOAT-ul din tenisul de câmp masculin (n.r. cel mai mare din toate timpurile) au revenit după ce Novak Djokovic a cucerit cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam la Roland Garros (record absolut).

Roger FedererFoto: Adrian Dennis / AFP / Profimedia Images

>> Roger Federer, cel mai mare jucător din istorie - Sondaj

Roger Federer este cel mai mare din toate timpurile, spune Adriano Panatta

Adriano Panatta (fost mare jucător de tenis al Italiei) consideră că nimic nu s-a schimbat odată cu turneul major câștigat de Nole la Paris, părerea sa fiind neschimbată: Federer este cel mai mare din toate timpurile.

Într-un interviu pentru Corriere della Sera, Panatta spune printre altele că trofeul adjudecat de Nole pe zgura de pe Philippe Chatrier nu îi schimbă în vreun fel opinia.

„Pentru mine nu se schimbă nimic, Roger Federer este cel mai mare. Nu este doar o chestiune de estetică. Și nici măcar de statistici, care ne plac foarte mult. Lasă timpul să judece.

Să vă explic mai bine: Borg (n.r. Bjorn Borg) în cei câțiva ani în care a jucat a concentrat mai multe victorii de Grand Slam decât Djokovic, Nadal și Federer la un loc.

Hai să facem așa: toți sunt mari, nu există cel mai mare. Fiecare domină perioada sa istorică. Comparațiile nu au prea mult sens, sunt poate doar capricii jurnalistice. Se schimbă rachetele, terenurile, mingile, modul de a fi pe teren, de a juca tenis, totul se schimbă”, a conchis Panatta.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam câștigate

1 Novak Djokovic 23

2 Rafael Nadal 22

3 Roger Federer 20 etc.

>> Tenisul va fi ok fără Federer, Nadal și Djokovic

Cine este Adriano Panatta

În vârstă de 72 de ani, Adriano Panatta a fost cel mai sus în ierarhia mondială pe locul 4, în august 1976. A câștigat în carieră 10 titluri, unul dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros - ediția din 1976). S-a mai impus și în Cupa Davis, alături de Italia, în 1976.

A fost unul dintre rivalii epocii pentru Ilie Năstase (10-3 în meciurile directe pentru român).

Sursa foto: Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage / Profimedia