Roger Federer rămâne cel mai mare jucător de tenis din istorie, deşi Novak Djokovic a cucerit duminică al 23-lea său titlu de Grand Slam, consideră cei care au răspuns la sondajul realizat de ziarul elveţian Le Matin.

Roger FedererFoto: DNPhotography/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Carlos Alcaraz a anunțat când va reveni pe teren după accidentarea din semifinala cu Novak Djokovic de la Roland Garros

La întrebarea „Care este cel mai mare jucător de tenis din istorie?”, 71% din repondenţi l-au ales pe Roger Federer, 22% pe Novak Djokovic şi 7% pe Rafael Nadal.

5.353 de persoane au participat la sondaj. Elveţianul a obţinut 3.801 voturi, faţă de cele 1.178 ale sârbului şi cele 375 ale spaniolului.

Djokovic are 23 de titluri de Grand Slam, record pentru tenisul masculin.

Recordul pentru cel feminin este deţinut de australianca Margaret Court, cu 24 de titluri. Rafael Nadal este acum la cota 22, în timp ce Roger Federer, care s-a retras din activitate, a rămas la cota 20.

Sârbul a început luni cea de-a 388-a lui săptămână în fruntea clasamentului ATP, în timp ce „RF” a avut această onoare de 310 ori, iar spaniolul de 209 ori.

Dacă Federer ar urma să păstreze mult timp recordul numărului de săptămâni consecutive ca număr 1 mondial (237), va mai trebui aşteptat pentru a vedea dacă va rămâne cel mai în vârstă jucător care a obţinut această onoare (36 de ani, 10 luni şi 10 zile), sârbul împlinind pe 22 mai 36 de ani, transmite Agerpres.

Dar a fi cel mai mare din punct de vedere statistic nu este suficient pentru a fi considerat cel mai mare jucător din toate timpurile, scrie Le Matin.

„A fi GOAT (n.r. „Cel mai mare din toate timpurile„) nu se măsoară doar prin numărul de victorii, ci prin rolul tău pe teren şi în afara terenului”, a rezumat Chris McSorley, fost antrenor la Geneve-Servette HC şi la HC Lugano.

„Lista de premii, numărul de victorii de Grand Slam, acestea sunt lucruri pe care ajungem să le uităm. În timp ce emoţiile nu dispar niciodată”, a adăugat Christian Prudhomme, directorul Turului ciclist al Franţei. Iar emoţiile stârnite de „RF” sunt gravate în inimile elveţienilor.