​Ons Jabeur a fost eliminată în turul doi al turneului WTA de la Roma, tunisianca fiind învinsă în trei seturi de Sofia Kenin, scor 5-7, 6-2, 4-6.

Ons JabeurFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Irina Begu, în turul trei la WTA Roma după ce a beneficiat de două abandonuri ale adversarelor în aceeași zi

Ons Jabeur, învinsă în turul doi la Roma de Sofia Kenin

Ons Jabeur (9 WTA) s-a oprit în turul al doilea la WTA Roma.

Cap de serie numărul opt la Foro Italico, jucătoarea din Tunisia a pierdut în trei seturi disputa cu Sofia Kenin (58 WTA), în urma unui meci ce a durat două ore și 19 minute.

Campioană în 2020 la Australian Open, sportiva din Statele Unite ale Americii a închis primul set în favoarea sa cu un break, însă Jabeur a revenit în actul secund, pe care l-a câștigat cu scorul de 6-2.

În decisiv, Ons Jabeur a început bine și a făcut rapid 2-0, dar Kenin a întors soarta disputei și și-a asigurat calificarea în turul trei cu un nou break.

A fost a cincea victorie pentru Kenin în duelurile directe cu Ons Jabeur (5-2 pentru jucătoarea din SUA).

Ons Jabeur este finalistă la Roland Garros (2022) și dublă finalistă la Wimbledon (2022 și 2023).

Pentru Sofia Kenin, urmează duel în turul trei cu câștigătoarea duelului dintre Rebecca Sramkova (120 WTA) și Katie Boulter (28 WTA).

WTA Roma are loc în perioada 7-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $5.509.771 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana en-titre este kazaha Elena Rybakina.