Novak Djokovic este începând de duminică deținătorul recordului de titluri de Grand Slam câștigate, sârbul ajungând după triumful de la Roland Garros la 23 de astfel de trofee majore.

Novak DjokovicFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic vrea să câștige toate Grand Slamurile din 2023

După finala cu Casper Ruud (câștigată în trei seturi, scor 7-6(1), 6-3, 7-5), Goran Ivanisevic (antrenorul Djokerului) a dezvăluit care este următorul mare obiectiv al liderului ATP.

Conform spuselor lui Ivanisevic, Nole vrea să realizeze ceea ce nu a reușit în 2021, atunci când a fost la un singur meci distanță: Calendar Grand Slam (să dețină toate turneele de Grand Slam dintr-un sezon).

În urmă cu doi ani, Djokovic a fost învins în finala de la US Open de Daniil Medvedev și a ratat la ultimul meci realizarea obiectivului său.

„Îmi pare foarte rău că Rafa nu este aici (n.r. la Paris). Am spus cu mult timp în urmă, chiar înainte de a intra în echipa lui Djokovic, că el și Rafa vor trece peste 22 (n.r. de titluri majore).

Sper că Rafa va reveni pentru a câștiga încă unul. Novak este singurul jucător care poate realiza Calendar Grand Slamul (n.r. să câștige toate titlurile majore dintr-un sezon). El a fost la un meci distanță de acest obiectiv în urmă cu doi ani, deci are ocazia din nou anul acesta, dar mai e cale lungă până acolo.

Grand Slamurile sunt scopul lui principal. Nu știu câte va mai câștiga, dar cred că mai are resurse și mai poate câștiga multe” - Goran Ivanisevic, citat de welovetennis.fr.

Pentru ca obiectivul să se îndeplinească, este nevoie ca Nole să triumfe la Wimbledon (este mare favorit pe iarba londoneză) și la US Open, pe finalul verii.

De știut:

  • Novak Djokovic a trecut pentru prima dată în carieră pe primul loc în ierarhia titlurilor de Grand Slam. Cu 23 de trofee majore, sârbul l-a devansat pe Rafael Nadal (22). Pe trei se găsește Roger Federer (20 - retras din tenis).
  • Este titlul cu numărul 94 din palmaresul Djokerului, dintre aceste turnee câștigate 23 fiind de Grand Slam.
  • Djokovic este primul jucător din istoria tenisului care reușește să câștige de cel puțin trei ori fiecare turneu de Grand Slam.
  • De asemenea, Nole a câștigat de cel puțin două ori toate cele 9 turnee de categorie Masters (ATP 1000).