După aflarea veștii că Novak Djokovic nu poate intra în Australia, mai mulți fani au început să protesteze lângă hotelul în care sârbul este carantinat. Liderul mondial a ieșit să-i salute, la prima apariție după ce a fost anunțat că cererea de intrare în țară i-a fost respinsă.

Protest langa hotelul unde este tinut Djokovic in MelbourneFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Djokovic, care venise pentru a participa la Australian Open, i s-a spus miercuri că nu îndeplinește cerințele de vaccinare COVID-19.

La scurt timp după această decizie, el a fost dus la Park Hotel, o unitate de carantină din Melbourne, după ce fusese ținut la aeroportul din oraș peste noapte și i s-a spus că va fi expulzat din țară în cursul zilei de joi, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată turneului.

Park Hotel a găzduit deținuți guvernamentali începând din decembrie 2020, mulți dintre ei reținuți de ani de zile în timp ce solicitau vize pentru a rămâne în Australia. Peste 20 dintre ei se află încă acolo.

În jurul hotelului, mai mulți fani s-au strâns, cu steaguri sârbe și mesaje pentru liderul mondial. Nole a ieșit chiar la geam pentru a-i saluta.

Imagini de la protestul fanilor lui Novak Djokovic:

Desfășurarea evenimentelor pe scurt

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne, miercuri, la ora locală 23:15.
  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător analizează cazul joi.
  • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.

Citește și: