Anthony Kelly, judecătorul care analizează cazul lui Novak Djokovic, acesta fiind oprit de la intrarea în Australia, a anunțat că amână verdictul până în noaptea de duminică spre luni, neavând documentele la îndemână.

Novak Djokovic Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Jucătorul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenis, a contestat în justiție decizia autorităților australiene de a-i anula viza și de a-l expulza din țară, au anunțat joi oficiali ai tribunalului.

Un judecător din Melbourne, Anthony Kelly, analizează cazul sârbului, care a fost oprit de autoritățile de imigrație din Melbourne la sosirea în Australia, miercuri seară.

Judecătorul a decis că, nevând documentele necesare pentru analizarea cazului, va amâna până luni luarea unei decizii privind apelul, conform Reuters.

În aceste condiții, Novak Djokovic a decis să rămână în Australia până la aflarea verdictului.

Rafael Nadal, tranșant în privința situației lui Novak Djokovic: "A luat singur decizia"

Desfășurarea evenimentelor pe scurt

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător analizează cazul joi.

Citește și: