Jucătorul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenis, a contestat în justiție decizia autorităților australiene de a-i anula viza și de a-l expulza din țară, iar o decizie va fi luată în noaptea de duminică spre luni.. Un judecător din Melbourne va decide în cazul sârbului, care a fost oprit de autoritățile de imigrație la sosirea în Australia, miercuri seară.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE 11.07 FOTO Novak Djokovic, ironizat de Ryanair - Cele mai bune meme-uri după ce sârbul nu a fost lăsat în Australia

UPDATE 10.26Cazul Novak Djokovic, o bâlbâială a autorităţilor australiene: "Este surprinzător că nu au acţionat mai devreme"

UPDATE 09.34Instanța a amânat discutarea cazului pentru luni, ora 10.00 (01.00, ora României)

UPDATE 08.36 Audierea de la tribunalul federal din Australia a fost amânată de la ora 16.00 la ora 18.00 (09.00 ora României), după ce judecătorul Anthony Kelly a spus că nu a primit documentele de la avocații lui Djokovic.

Instanța a pus în calendarul ei și o audiere completă a cazului pentru ziua de luni, dar avocații guvernului și-au rezervat dreptul de a cere scoatere din țară a jucătorului înainte de această dată.

Nick Wood, avocat al lui Djokovic, i-a spus judecătorului că Tennis Australia a cerut să i se spună până marți dacă acesta va participa sau nu la turneul de mare șlem.

Judecătorul i-a replicat că ”aici nu coada dă din câine”.

Formula ”the tail wagging the dog” (”coada dă din câine”), este o expresie folosită în limba engleză cu scopul de a sublinia cazurile în care ceva minor dă tonul sau controlează ceva cu adevărat important.

---------

Amintim că lui Djokovic, care venise pentru a participa la Australian Open, i s-a spus miercuri că nu îndeplinește cerințele de vaccinare COVID-19.

La scurt timp după această decizie, el a fost dus la Park Hotel, o unitate de carantină din Melbourne, după ce fusese ținut la aeroportul din oraș peste noapte și i s-a spus că va fi expulzat din țară în cursul zilei de joi, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată turneului.

Park Hotel a găzduit deținuți guvernamentali începând din decembrie 2020, mulți dintre ei reținuți de ani de zile în timp ce solicitau vize pentru a rămâne în Australia. Peste 20 dintre ei se află încă acolo.

Greg Hunt, ministrul australian al Sănătăţii, a explicat că sârbul nu a putut prezenta dovezile necesare pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi.

Referințe: