Președintele Serbiei Aleksandar Vucic spune că a avut o conversație cu Novak Djokovic și cu autoritățile australiene cerând ca acesta să fie primit în țară de urgență. Vucic acuză Australia de ”rele tratamente” în acest caz, potrivit Reuters.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres

La rânsul său, tatăl lui Nole, Srdjan, a spus că fiul său așteaptă singur într-o cameră din aeroport sub pază armata pentru o decizie finală. ”Dacă nu-l lasă să plece într-o jumătate de oră, vom ieși în stradă, aceasta este o bătălie pentru toată lumea”.

„Tocmai mi-am încheiat conversația telefonică cu Novak Djokovic”, a postat președintele sârb Aleksandar Vucic Instagram.

„I-am spus lui Novak că toată Serbia este cu el și că facem totul pentru a vedea că hărțuirea celui mai bun jucător de tenis din lume ese va termina imediat. „În conformitate cu toate normele dreptului internațional, Serbia va face acest lucru și va lupta pentru Novak, adevăr și dreptate. Novak este puternic, ca noi toți stiu." Vucic îl chemase pe ambasadorul australian la Belgrad şi a cerut să-l elibereze imediat pe Djokovic ca acesta să poată juca în turneu, a raportat mass-media.

Tatăl lui Djokovic, Srdjan, a spus că fiul său așteaptă singur într-o cameră din aeroport sub pază armata pentru o decizie finală dacă ar putea intra în țară. „Nu am idee ce se întâmplă, l-au ținut pe fiul meu înăuntru captiv de cinci ore acum”, a spus Srdjan pentru versiunea sârbă a Sputnik.

„Dacă nu-l lasă să plece într-o jumătate de oră, vom ieși în stradă, aceasta este o bătălie pentru toată lumea”, a adăugat acesta.