Simona Halep şi-a anunţat, vineri, retragerea de la Wimbledon. Campioana en-titre a afirmat, într-o postare pe Instagram, că nu este refăcută complet în urma accidentării la gambă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul Simonei Halep:

  • "Cu tristeţe vă anunţ că mă retrag de la acestă ediţie a turneului de la Wimbledon deoarece nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.
  • Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată şi onorată să revin pe teren ca deţinătoare a trofeului. Din păcate, corpul meu nu a cooperat şi trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor.
  • Vă spun sincer că sunt foarte dezamăgită şi supărată din cauza acestei situaţii. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee majore (n.r. a ratat şi Roland Garros) reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât şi mental.
  • Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât şi ca sportiv. Mulţumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înţelegere şi pentru sprijin" - Simona Halep, pe Instagram.

La scurt timp după anunțul Simonei, organizatorii turneului de la All England Club au reacționat pe Twitter: "Ne vei lipsi în acest an, Simona Halep! Să te întorci mai puternică în 2022".

Cu aproape doi ani în urmă, Simona Halep impresiona în finala Grand Slam-ului londonez: 6-2, 6-2 vs Serena Williams.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Miza sezonului: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019 că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. După ce a renunțat deja la Roland Garros și Wimbledon, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).