Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

HotNews.roFoto: Hotnews

De știut:

  • Pentru prezența la Roma, Halep va primi 10.726 de euro şi 60 de puncte WTA.
  • Campioană en-titre la Roma, Simona Halep (locul 3 mondial) poate fi depășită în clasamentul WTA de Aryna Sabalenka (dacă jucătoarea din Belarus se va califica în semifinale) și de Elina Svitolina (dacă ucraineanca va câștiga competiția).
  • În optimi, Angelique Kerber (26 WTA) o va întâlni pe Jelena Ostapenko (49 WTA).

Momentul în care Simona s-a retras:

Vor avea loc în optimi:

Ashleigh Barty (1) vs Veronika Kudermetova

Cori Gauff vs Aryna Sabalenka (7)

Barbora Krejcikova vs Iga Swiatek (15)

Garbine Muguruza (12) vs Elina Svitolina (5)

Karolina Pliskova (9) vs Vera Zvonareva

Jelena Ostapenko vs Angelique Kerber

Nadia Podoroska vs Petra Martic

Ekaterina Alexandrova vs Jessica Pegula.

Cele mai importante momente ale partidei dintre Halep și Kerber:

Întrebată ce s-a întâmplat, Simona i-a răspuns lui Angie că problema a apărut în momentul în care jucătoarea din Germania a greșit un serviciu.

Simona discută cu fizioterapeutul - a spus că simte dureri mari la piciorul stâng.

În timp ce Kerber greșește din ce în ce mai puțin, Simona comite tot mai multe erori. După un retur ratat, Simona se apleacă și acuză dureri la gamba piciorului stâng. Jucătoarea noastră cere timeout medical.

3-3 Un retur bun lângă linie. Angie încearcă să revină din nou pe tabelă, mai câștigă un punct (0-30). Lovituri mult mai plate ale jucătoarei din Germania - trei mingi de break. O ratează pe prima, chiar dacă serviciul Simonei nu a fost cel mai bun. Lovitura Simonei iese afară, Angie recuperează break-ul.

3-2 Lovitură superbă în lung de linie pentru Kerber. Retur bun al Simonei, Angie nu mai poate face nimic. Angelique închide punctul în lung de linie, joacă mult mai bine în aceste momente. Simona rămâne fără aer, ajunge la o scurtă, dar nu mai găsește cea mai bună soluție. Egalitate la 40. Simona mai obține o minge de break, dar scurta lui Kerber este foarte bună. Simona se descurcă foarte bine la retur și mai face un break.

2-2 O scurtă superbă a Simonei. Halep caută linia, dar nu o găsește (arbitra a coborât din scaun și a confirmat). Kerber forțează revenirea și mai face un punct (15-30). Încă un schimb dominat de Kerber și câștigat în cross. Mingea sare din banda fileului, Simona nu lovește precis.

2-1 Angie are probleme imense la serviciu. A fost nevoie de o eroare a Simonei pentru ca Angelique să câștige al doilea său punct cu primul serviciu. Kerber caută o lovitură cu care să o surprindă pe româncă, dar nu ia cea mai bună decizie. Încă o greșeală (15-40). Kerber salvează două mingi de break cu două execuții bune. Trei puncte consecutive câștigate de Angelique. Dar Simona oprește la timp seria (3-3). Kerber servește spre corpul Simonei, jucătoarea noastră nu se repliază la timp. Kerber își face în cele din urmă serviciul (pentru prima oară în meci).

2-0 Două puncte consecutive ale jucătoarei din Germania (inclusiv o scurtă foarte frumoasă). As pentru Simona. Halep găsește colțul terenului cu o lovitură riscantă. Angie nu poate returna o lovitură bună în cross a Simonei. Halep își concretizează avantajul.

1-0 Angie caută loviturile decisive, dar mai ratează o dată. Dublă greșeală pentru Kerber (0-30). Altă dublă. Simona începe setul cu un break.

Setul I

6-1 Simona joacă foarte bine la retur, dar serviciul (una dintre armele favorite în ultima perioadă) nu se află la cel mai înalt nivel. Un retur prea lung al lui Kerber. Încă o lovitură ratată de Angelique. Simona caută lovitura în lung de linie, arbitrul a strigat aut. Serviciu bun - minge de set. Serviciu bun la exterior - Simona câștigă primul set.

5-1 După al nouălea punct consecutiv la retur, Simona se apără bine, dar Kerber bifează prima lovitură câștigătoare. În încercarea ei de a fi cât mai ofensivă, Angie riscă mult (deocamdată nu are prea mult succes). Încă o dublă greșeală. Kerber caută linia, dar nu o găsește.

4-1 Din ce în ce mai multe erori de partea nemțoaicei. După un retur bun, Simona are o reacție bună și închide punctul în lung de linie. Un prim game de serviciu reușit pentru Halep. Retur câștigător pentru Kerber. Dublă greșeală a Simonei, game-ul se complică. Kerber pune o scurtă bună, dar Simona se deplasează excelent și închide game-ul.

3-1 Două lovituri foarte precise ale Simonei - Angie a ajuns doar la prima. Kerber este nevoită să se retragă în spatele liniei de fund și ratează. Încă o dată - de această dată mingea s-a oprit în banda fileului. Un break la 0 pentru Halep.

2-1 Un schimb disputat, Simona face prima eroare. Lovitură superbă în lung de linie a germancei. Al doilea as al Simonei. Două puncte consecutive pentru Simona (Kerber a greșit). Simona are probleme la serviciu, încă o minge de break. Simona se apără bine cu reverul în lung de linie și egalează la 40. Schimburile sunt lungi, ambele jucătoare se deplasează bine, dar erorile nu lipsesc. Kerber schimbă bine direcția, Simona ajunge, dar nu mai poate trimite înapoi (40-40). Simona ajunge la o minge care s-a oprit lângă fileu și o ridică elegant peste bandă, câștigător. Slice reușit de Kerber, Simona nu mai poate face nimic. Angelique returnează bine, Simona se întinde, dar mingea nu trece de fileu. Simona nu mai ajunge la scurtă - rebreak.

2-0 Agresivă, Angie caută liniile, dar mai ratează o dată. Încă un punct pentru Simona, debut bun la retur. Simona ajunge la un slice și lovește decisiv - trei mingi de break. Dublă greșeală.

1-0 Simona Halep servește prima. O primă eroare din partea româncei. Halep câștigă primul punct spectaculos al partidei: s-a apărat bine și a închis cu un forehand în cross. Mingea trimisă de Kerber se oprește în fileu. Un rever excelent al jucătoarea din Germania: a pus mingea lângă linie. Dublă greșeală a Simonei - minge de break. Angie caută lovitura în lung de linie, dar ratează de puțin ținta. Kerber atacă un serviciu moale, dar nu este suficient de precisă. Game-ul se prelungește. Încă o minge de break pentru Angelique. Simona accelerează cu reverul și prinde linia - Kerber ajunge prea târziu. Simona o scoate din teren pe Kerber cu o lovitură excelentă în diagonală. As la exterior, Simona își face în cele din urmă serviciul.

Meciul va fi arbitrat din scaun de Cecilia Alberti.

Halep vs Kerber 6-6

2021, Roma: 1-6, 3-3 pentru Kerber (abandon Halep)

2019, Eastbourne: 6-4, 6-3 pentru Kerber

2018, Roland Garros: (2)6-7, 6-3, 6-2 pentru Halep

2018, Australian Open: 6-3, 4-6, 9-7 pentru Halep

2016, Turneul Campioanelor: 6-4, 6-2 pentru Kerber

2016, Cincinnati: 6-3, 6-4 pentru Kerber

2016, Montreal: 6-0, 3-6, 6-2 pentru Halep

2016, Wimbledon: 7-5, 7-6(2) pentru Kerber

2016, Fed Cup: 6-2, 6-2 pentru Kerber

2015, Toronto: 6-3, 5-7, 6-4 pentru Halep

2014, Doha: 6-2, 6-3 pentru Halep

2009, Saint Raphael: 5-7, 6-2, 7-5 pentru Halep.

Angelique Kerber (Germania) - 33 de ani, locul 26 WTA, 1.73 metri. A câștigat din tenis $30,012,329, iar cel mai bun loc ocupat a fost 1 (pe 12 septembrie 2016).

Kerber are în palmares 12 titluri WTA (3 de Grand Slam): Copenhaga, Paris (2012), Linz (2013), Stanford, Birmingham, Stuttgart, Charleston (2015), US Open, Stuttgart, Australian Open (2016), Wimbledon, Sydney (2018).

Ultimele campioane:

2020 - Simona Halep

2019 - Karolina Pliskova

2018 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2017 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2016 - Serena Williams

2015 - Maria Sharapova etc.

Competiția italiană fondată în 1930 a fost câștigată în trei rânduri de un sportiv din România: Simona Halep (ediția din 2020) și Ilie Năstase (edițiile din 1970 și 1973).

Au mai disputat finale: Ilie Năstase (1974, învins de Bjorn Borg), Virginia Ruzici (1978, 1980, 1981) și Simona Halep (2017, 2018, învinsă în ambele cazuri de Elina Svitolina).

Internazionali BNL d'Italia are loc în perioada 10 mai - 16 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană este Simona Halep, ea trecând în finală de Karolina Pliskova (abandon la scorul de 6-0, 2-1). Jucătoarea noastră a mai ajuns de două ori până în finală: 2017 și 2018.