După ce a început perfect meciul și și-a adjudecat primul set după doar 22 de minute, Simona Halep a început să se grăbească și să comită erori necaracteristice în fața Ekaterinei Alexandrova. A doua favorită a turneului de la Stuttgart a reușit să oprească la timp revenirea rusoaicei, și-a luat revanșa după ce a pierdut categoric ultimele meciuri directe (6-1, 6-4) și s-a calificat în semifinalele turneului de categorie WTA 500..

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • După această victorie a româncei, Simona Halep și Ekaterina Alexandrova se află la egalitate: 2-2.

  • În semifinale, Simona Halep se va duela cu învingătoarea partidei dintre Aryna Sabalenka (Belarus/7 WTA și a cincea favorită) și Anett Kontaveit (Estonia/27 WTA).

  • Calificarea în sferturi îi aduce Simonei un cec în valoare de 26.130 de euro și 185 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Simona Halep vs Ekaterina Alexandrova:

Ași: 3-1

Duble greșeli: 2-5

Puncte câștigate cu primul serviciu: 28/40 (70%) - 17/36 (47%)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 11/20 (55%) - 9/22 (41%)

Puncte de break câștigate: 5/10 (50%) - 2/10 (20%)

Total puncte câștigate: 71-47

Durată meci: 1h11min.

Desfășurarea livetext a partidei dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova

Setul II

6-4 Simona începe bine game-ul de serviciu. Alexandrova lovește puternic cu forehand-ul în cross (15-15). Alexandrova stă bine în teren și închide punctul în lung de linie (15-30). Simona nu mai este la fel de concentrată, ratează inexplicabil (15-40). Prima minge de break este salvată cu un serviciu bun la exterior. Simona găsește o lovitură bună în cross și forțează o eroare (40-40). Chiar dacă nu a luat cele mai bune decizii lângă fileu, Simona profită în cele din urmă de o greșeală a adversarei - minge de meci. Simona o ratează, lovitura ei a căzut în spatele liniei de fund. Ekaterina caută returul câștigător, dar mingea a ieșit puțin afară. Încă o minge de meci. Ekaterina returnează din nou bine și rămâne în meci. Dublă greșeală venită într-un moment foarte important. Alexandrova nu profită de mingea de break - ratează cu forehand-ul. Simona servește bine la exterior. Simona prinde linia cu primul serviciu - Alexandrova nu mai are răspuns.

5-4 Simona nu ia cea mai bună decizie, dar Alexandrova nu a putut amortiza lovitura venită din racheta româncei. Lovitura Ekaterinei nu trece de fileu (0-30). Încă o eroare din partea rusoaicei, trei mingi de break consecutive pentru Halep. Simona o ratează pe prima cu forehand-ul. Simona își întinde adversara și obține break-ul.

4-4 O eroare cu forehand-ul pentru Simona. Ekaterina câștigă punctul cu o lovitură în contre-pied (0-30). Minge prea lungă a rusoaicei. Serviciu bun la exterior (30-30). Alexandrova atacă pe serviciul secund și obține o minge de break. Simona are mult noroc - prinde la limită linia și după este ajutată de bandă (mingea a aterizat chiar lângă fileu). Alexandrova pune din ce în ce mai multe probleme - lovitură în cross câștigătoare. As la exterior pentru Simona (mai salvează o minge de break). Retur ratat complet de Simona. Halep mai comite o eroare, Alexandrova egalează.

4-3 După ce a pus cu dificultate returul în teren, Simona a continuat cu un rever foarte lung care i-a pus probleme rusoaicei. Un serviciu bun de această dată. Ekaterina găsește colțul terenului, Simona este nemulțumită, chiar dacă s-a apărat bine. Returul Simonei aterizează pe culoarul de dublu. După un retur bun al Simonei, Ekaterina a trimis foarte aproape de linia de fund, dar Juan Zhang a confirmat că mingea a ieșit afară. Dublă greșeală (40-40). Simona ratează returul. Simona ajunge la timp la o scurtă, trimite în cross cu slice-ul și Alexandrova nu mai poate trimite înapoi în terenul româncei. Forehand din săritură reușit de rusoaică. Alexandrova profită de un retur scurt și închide game-ul.

4-2 După o eroare, Simona revine cu un serviciu bun. Un retur scăpat afară de Alexandrova. Ekaterina s-a aflat într-o poziție favorabilă, dar a trimis pe direcția Simonei și românca a taxat-o. Încă o lovitură bună din partea Simonei, care își confirmă avantajul.

3-2 Lovitura Simonei se oprește în banda fileului. Ekaterina nu se poziționează bine pentru a lovi și mingea nu trece de fileu. Simona returnează prea aproape de fileu, Alexandrova urcă în teren și lovește bine. Eroare cu reverul din partea rusoaicei (30-30). Slice-ul Simonei îi pune probleme Ekaterinei, românca are o minge de break. Simona se uită nemulțumită la locul în care a aterizat mingea - returul său s-a oprit în fileu. Mingea lovește banda fileului, iar Alexandrova nu găsește la timp o soluție. Retur perfect al Simonei - break.

2-2 Juan Zhang coboară din scaun și dictează rejucarea punctului. Retur prea puternic al Ekaterinei. Serviciu foarte bun la exterior (30-0). De această dată, Simona a servit bine la teu. As pentru Simona - game perfect.

1-2 Simona se apără bine în primă fază, dar Alexandrova schimbă bine direcția și câștigă punctul. Retur moale al Simonei. As la teu din partea rusoaicei. Dublă greșeală (40-30). După un retur bun, Simona comite o eroare. Alexandrova conduce pentru prima oară.

1-1 Simona este incomodată de returul rusoaicei și trimite afară. Alexandrova se mișcă mai bine, Simona pierde două puncte consecutive la serviciu. Ekaterina plasează mingea în colțul terenului, Simona se întinde, dar nu poate să trimită înapoi (0-40). Ekaterina atacă pe serviciul secund, dar trimite direct în fileu. Serviciu bun, rămâne o minge de break. Dublă greșeală a Simonei, rusoaica egalează.

1-0 Simona forțează la retur, dar Alexandrova găsește o soluție în cele din urmă. Simona ajunge târziu la minge și ratează lovitura în contre-pied. Mingea trimisă de Simona aterizează pe linia de fund și Alexandrova rămâne fără răspuns. Simona face pasul în teren și închide punctul cu un forehand. Simona se apără minunat, forțează încă o lovitură din partea rusoaicei și Ekaterina comite o eroare. Minge de break. Alexandrova mai face o greșeală - Simona trece în față.

Setul I

6-1 Simona mai câștigă un punct cu primul serviciu. Dintr-o poziție foarte dificilă, Simona o pasează în cross pe Ekaterina. Serviciu bun la exterior - trei mingi de set. Alexandrova încearcă să pună presiune, salvează o minge de set. Dar Simona o fructifică pe a doua cu un as.

5-1 Un retur perfect al Simonei - a trimis lung, în corpul adversarei. Serviciu bun la teu al rusoaicei, Simona s-a întins, dar nu a putut trimite înapoi în terenul advers. Simona se apără bine, dar Ekaterina închide punctul cu un smash. Retur ratat de Simona. Forehand-ul Simonei aterizează pe linia de fund (40-30 pentru Ekaterina). Rusoaica ratează lovitura în lung de linie. Game-ul se prelungește. Alexandrova o fixează pe Simona pe centrul terenului și trimite mingea într-un colț. Dublă greșeală pentru Ekaterina (a treia). Simona nu poate returna cu precizie un serviciu bun. Halep trimite în fileu, Alexandrova punctează pentru prima oară pe tabelă.

5-0 Ekaterina câștigă primul său punct la retur - o lovitură bună în cross. Chiar dacă serviciul Simonei nu a fost cel mai bun, Ekaterina trimite în fileu. Încă o eroare din centrul terenului din partea rusoaicei. Alexandrova nu are răbdare, forțează returul câștigător, dar ratează lovitura. Simona încearcă pe contre-pied, dar nu ajunge suficient de repede la minge. Lovitura Ekaterinei se oprește în banda fileului.

4-0 Simona dictează ritmul, Ekaterina comite eroare după eroare (0-30 pentru Halep). Un serviciu spre exterior care îi pune probleme Simonei - returul a ieșit mult afară. Simona găsește un unghi foarte dificil pentru adversară și obține încă două mingi de break. Simona atacă un serviciu secund moale și închide game-ul.

3-0 Alexandrova nu și-a reglat încă tirul - începe game-ul de retur cu două erori. Simona servește foarte bine și închide punctul cu un smash. Al doilea game perfect de serviciu pentru Halep.

2-0 Debut cu stângul la serviciu pentru Ekaterina - dublă greșeală. Lovitura Simonei o surprinde pe Ekaterina (mingea a aterizat pe linia de fund), iar rusoaica ratează ținta. Încă o dublă greșeală pentru Alexandrova. Primul punct pierdut de Simona (a lovit prea puternic, dar mai are două mingi de break). Serviciu bun la mediană. Încă o eroare a Simonei (40-40). Încă un schimb lung câștigat de jucătoarea noastră - reverul se află la mare înălțime. Alexandrova trimite în fileu, break pentru Simona.

1-0 Meciul a început. Simona servește prima. Retur în fileu al rusoaicei. Meciul începe cu un schimb superb în cross, Simona se impune în cele din urmă de lângă fileu. Încă un retur ratat de Alexandrova. Rever prea lung al Ekaterinei, game alb pentru româncă.

Juan Zhang va arbitra din scaun.

Simona Halep și Ekaterina Alexandrova se încălzesc.

Elina Svitolina s-a impus în fața Petrei Kvitova, scor (4)6-7, 7-5, 6-2. Pe arena centrală urmează meciul dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova.

Petra Kvitova a ratat două mingi de meci în fața Elinei Svitolina, iar jucătoarea din Ucraina a câștigat setul secund. Meciul dintre Halep și Alexandrova va începe după terminarea setului decisiv.

Simona Halep va avea parte de un duel dificil, vineri, în sferturile turneului "WTA 500" de la Stuttgart. Simona se va confrunta cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, jucătoare care conduce cu 2-1 în confrutările directe cu românca. Meciul va începe de la ora 21:00, va fi transmis în direct pe Digisport 2 și LiveText pe HotNews.ro.

Alexandrova vs Halep 2-1

2021, Gippsland Trophy: 6-2, 6-1 pentru Alexandrova

2019, Beijing:6-2, 6-3 pentru Alexandrova

2019, Cincinnati:3-6, 7-5, 6-4 pentru Halep.

Ekaterina Alexandrova (Rusia) - 26 de ani, locul 34 WTA, 1.75 metri. A câștigat din tenis $2,603,523, iar cel mai bun loc ocupat a fost 25 (pe 17 februarie 2020). A cucerit un titlu WTA până acum: în 2020, la Shenzhen.

Traseul virtual al Simonei Halep:

Turul I: Liber

Turul II: 6-1, 6-3 vs Marketa Vondrousova

Sferturi: Ekaterina Alexandrova

Semifinale: Aryna Sabalenka / Anett Kontaveit

Finală: Ashleigh Barty / Elina Svitolina / Petra Kvitova.

"Porsche Tennis Grand Prix" are loc între 19-25 aprilie pe zgură în condiții indoor. Competiția face parte din categoria "WTA 500" și are premii în valoare totală de $565.530.

Ce a făcut Simona Halep de-a lungul timpului la Stuttgart:

2020 / Nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19

2019 / Nu a participat

2018 / Sferturi: Coco Vandeweghe vs Simona Halep 6-4, 6-1

2017 / Semifinale: Laura Siegemund vs Simona Halep 6-4, 7-5

2016 / Turul 2: Laura Siegemund vs Simona Halep 6-1, 6-2

2015 / Semifinale: Caroline Wozniacki vs Simona Halep 5-7, 7-5, 6-2

2014 / Turul 2: Svetlana Kuznetsova vs Simona Halep 7-5, 7-6(4).

Unde ar trebui să joace Simona în următoarele săptămâni:

  • Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.

  • Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000.

  • Paris - Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Grand Slam.