Simona Halep a contat cu adevărat în meciul de vineri în primele două game-uri: a făcut break-ul și a condus cu 2-0. De la acel moment au apărut problemele: multe erori și dureri la spate (rămâne de văzut cât sunt de grave în realitate). Ekaterina Alexandrova și-a văzut liniștită de recitalul ofensiv și a dus disputa într-o singură direcție. A fost 6-2, 6-1, după o partidă care a durat doar 57 de minute ("Gippsland Trophy", sferturi). Săptămâna viitoare, Simona va lua startul la Australian Open.

Simona HalepFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ultimul punct al partidei:

Aici poți vedea rezumatul partidei:

De știut:

  • Pentru parcursul de la Melbourne, Simona va primi 8.770 de dolari şi 100 de puncte WTA.
  • În urma acestui succes, Alexandrova conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Halep.
  • Săptămâna viitoare, Simona va lua parte la Australian Open. În runda inaugurală, Halep va da peste Lizette Cabrera (140 WTA).

Statistica partidei Halep vs Alexandrova:

Ași: 1-3

Duble greșeli: 0-4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 79%-61%

Lovituri câștigătoare: 6-18

Erori neforțate: 15-20

Puncte de break câștigate: 1/6 vs 5/10

Total puncte câștigate: 42-62

Durată meci: 57 de minute.

Australian Open: Cu cine va juca Simona Halep în primul tur - Mihaela Buzărnescu, meci infernal cu Bianca Andreescu

Desfășurarea LiveText a partidei dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova:

1:6 Dupa un as, Alexandrova castiga un punct superb de la fileu (30-0). Sunt trei mingi de meci (40-0). Rusoaica isi permite sa faca o dubla greseala (40-15). Nu mai e cale de intoarcere: Alexandrova se impune categoric dupa un meci in care a cedat doar trei game-uri...

1:5 Simona arata ceva mai bine in aceste momente, nu mai greseste la fel. Nu face insa fata intr-un raliu dur (30-30). Din extensie, Simona rateaza complet un rever: inca o minge de break (30-40). Retur direct castigator: Alexandrova conduce acum cu 5-1...Se mai poate intampla ceva?

1:4 Ekaterina serveste precis, nu lasa nicio urma de indoiala (30-0). Rusoaica trimite lejer servicii cu 170 de km/h (40-15). Reverul invers ii aduce Simonei un punct, ea ramane in game (40-30). Serviciul la exterior isi face treaba, iar Alexandrova conduce acum cu 4-1

1:3 Simona nu se mai duce spre un forehand in lungul liniei (0-30). Nu este neaparat ceva caracteristic ei. Venita din senin, aceasta cadere nu se mai opreste...Inca o minge de break, sansa de 4-0 pentru Alexandrova. Forehand pe linie, ce lovitura a reusit Simona la minge de break! E nevoie insa de mai mult de atat. Lasata pe spate, Halep nu mai cadreaza o dreapta, inca o egalitate. Halep ajunge la o scurta, dar returneaza in aut: inca o minge de break. Este salvata si aceasta, serviciul a fost impecabil acum.

Dupa 9 game-uri la rand, Simona isi castiga serviciul (a salvat doua mingi de break).

0:3 Alexandrova isi vede linistita de treaba, serveste precis, nu o intereseaza ce se intampla dincolo de fileu. Rusoaica ajunge prea lejer la 40-15. Nu stim cat de mult o incomodeaza durerile la spate, insa Halep pare usor rigida in exprimare. Se face 3-0 pentru Alexandrova, iar caderea Simonei continua din pacate (9 game-uri la rand pentru Ekaterina).

Intre timp, Darren si-a dat jos masca si pare foarte preocupat de ceea ce se intampla pe teren...

0:2 Alexandrova agata un retur, iar mingea se transforma intr-o lovitura castigatoare. Punctele cam curg intr-o singura directie, este nevoie de un moment zero pentru Halep...Se face intre timp 15-40. Seria se lungeste: sunt opt game-uri la rand, iar Simona pare foarte nemultumita (are si de ce)

0:1 Alexandrova serveste foarte bine, continua sa dicteze ritmul. Face si o dubla greseala (30-15). Ce rever in lungul liniei gaseste rusoaica! Este drept, si mingea scurta a Simonei a fost ofertanta...Serviciu pe corp, iar Ekaterina castiga si al saptelea (!) game la rand...

2:6 Din pacate, Alexandrova continua sa dicteze ritmul: loveste mingea din urcare, nu ii lasa timp Simonei. Apar deja primele doua mingi de set (15-40). Prima este anulata cu ajutorul serviciului (30-40). Primul set se incheie aici, Simona isi cedeaza serviciul, iar Alexandrova are o serie impresionant de 6 game-uri la rand...

Halep serveste cu mingi noi.

Simona acuza unele probleme medicale (la spate), trainerul a venit pe teren

2:5 Simona nu traverseaza cel mai inspirat moment: grabita, Halep greseste mult. Ekaterina ajunge lejer la 40-0. Da, inca o eroare cu dreapta, tabela se modifica din nou in favoarea rusoaicei. Sunt deja 5 game-uri la rand...

2:4 Din pacate, Simona trimite de cateva ori in afara terenului, game-ul se complica usor (15-30). Sunt doua sanse de break (15-40). Banda fileului pune o minge in terenul Simonei, norocul a fost de partea rusoaicei de aceasta data. Intre timp, continua seria castigatoare a Ekaterinei: 2-4

Rusoaica a legat o serie de trei game-uri consecutive, reamintim ca a fost 2-0 pentru Simona.

2:3 Returul isi face inca o data datoria: lung, in picioarele rusoaicei, nimic de facut pentru aceasta (15-30). Serviciul o ajuta insa in momentele dificile pe Alexandrova (30-30). O prima privire ironica aruncata de Halep catre propria-i loja. Minge de break, Simona face diferenta inca o data cu returul. Din pacate, pe o minge lunga (care a cazut pe baseline) Simona nu mai poate returna - egalitate. Halep trece foarte bine din defensiva in ofensiva, iar un punct ce parea pierdut ii revine...Ce pacat! Simona este neinspirata, ataca pe partea mai inalta a fileului, iar mingea nu trece. Pana la urma, Alexandrova isi castiga serviciul si conduce pentru prima data pe tabela.

2:2 Simona joaca aspru, trimite cu adancime, nu lasa nimic la voia intamplarii. Revine si rusoaica, are un forehand puternic (30-15). Ekaterina nu sta prea mult pe ganduri, are nevoie de o jumatate de idee pentru a ataca. Un backhand in cross se duce in aut, iar Alexandrova are o prima sansa de break. Retur direct castigator, rusoaica isi recupereaza serviciul.

2:1 Halep sta bine pe picioare, returneaza aproape tot, iar Alexandrova greseste incercand sa trimita doar pe linii (30-30). Din pacate, Simona rateaza un rever accesibil, o sansa importanta ratata la 30-30. Backhandul in lungul liniei isi face treaba, iar rusoaica apare pe tabela in acest prim set, este 2-1 pentru Simona.

E clar, returul Simonei a dat satisfactie pana in aceste momente. Precis, agresiv, variat...

2:0 Halep isi deschide foarte bine terenul, iar apoi voleul drive este unul de manual. Serveste bine Simona, la teu, ajunge rapid la 40-0. Se face 2-0, iar "Sfinxul" Darren nu are nicio reactie in tribune.

Ekaterina da de multe ori senzatia ca se grabeste. Nu isi doreste sa stea prea mult in schimburi cu Simona, vrea sa trimita decisiv de la primele executii.

1:0 Doua duble greseli, iar presiunea si-a spus cuvantul. Simona face break-ul si are parte de un debut fericit de partida.

Vine si a doua minge de break, Simona este foarte inspirata de la retur. Nici de aceasta data, Alexandrova salveaza inca o data situatia. Halep gaseste inca un retur puternic, in picioarele adversarei (executie a la Djokovic). Game-ul continua, Simona gaseste doar plasa dupa un serviciu violent al adversarei.

Meciul a inceput cu rusoaica la serviciu. Un prim game de incalzire, cu destule erori. Ekaterina incearca sa fie agresiva, dar nu face altceva decat sa ofere o minge de break. Este anulata cu ajutorul unui serviciu plat, foarte puternic. Alexandrova are o arma important in acest serviciu precis si puternic.

Halep vs Alexandrova 1-2

2021, Melbourne (hard: 6-2, 6-1 pentru Alexandrova

2019, Beijing (hard): 6-2, 6-3 pentru Alexandrova

2019, Cincinnati (hard): 3-6, 7-5, 6-4.

Halep vs Alexandrova

Cea mai înaltă poziție ocupată: 1 vs 25

Loc în prezent: 2 vs 33

Data nașterii: 27 septembrie 1991 vs 15 noiembrie 1994

Înălțime: 1.68 metri vs 1.75 metri

Ambele sunt jucătoare de mâna dreaptă

Titluri în carieră: 22 vs 1

Bani câștigați din tenis: $37.045.910 vs $1.681.035

Victorii / înfrângeri în carieră: 516/217 vs 301/177.