WTA Beijing: Simona Halep vs Ekaterina Alexandrova 2-6, 3-6 / Halep, eliminată în turul doi - Bariera fizică

de Adrian Ilincescu     HotNews.ro
Luni, 30 septembrie 2019, 10:45 Sport | Tenis


Simona Halep
Foto: wta/ twitter
Nu trebuie să fii mare expert în tenis pentru a putea observa rigiditatea unui sportiv care în mod normal se întinde până unde este nevoie pentru a returna o minge. Simona Halep a părut departe de o formă fizică care să-i permită să evolueze la cel mai înalt nivel, decizia de a juca totuși până la capăt meciul cu Ekaterina Alexandrova fiind una cel puțin discutabilă. Halep a părăsit "China Open" în turul doi, după ce a adunat doar cinci game-uri într-o partidă care a durat o oră și patru minute (6-2, 6-3).

Simona Halep: "Accidentarea de la Wuhan s-a înrăutăţit"

Încă de la primele schimburi ale partidei, Simona a arătat reale probleme fizice. Fără să poată executa o rotire completă a trunchiului și să împingă prea bine în picioare la serviciu (media vitezei de la lansare a fost mult sub ceea ce a arătat Halep în acest an), Simona a fost pradă ușoară pentru o adversară care a pus totul pe cartea ofensivei.

Cu lovituri bune (rusoaica poate trimite decisiv atât cu forehand-ul cât și cu backhand-ul), Ekaterina a stat mereu pe vârfuri, a făcut pasul în față și a dominat în mare parte raliurile.

Jocul Simonei a prezentat contraste puternice: acum părea că se va duce spre fileu pentru a abandona, acum reușea o lovitură bună și senzația că poate oricând să revină în meci.

A fost doar o iluzie până la urmă (n.r. o revenire pe tabelă), Simona pierzând confruntarea după o oră și patru minute (6-2, 6-3). Doar Simona și echipa ei știu exact care a fost strategia în acest meci, în condițiile în care exprimarea fizică a fostului lider mondial a lăsat mult de dorit.

Ultimul punct al partidei Halep vs Alexandrova:

Ce a spus Alexandrova la finalul partidei

"A fost un meci destul de greu, dar ea nu a jucat prea bine. Îmi aduc aminte meciul când am jucat ultima dată la Cincinnati, a fost mai greu decât astăzi, dar eu am încercat să rămân concentrată pe toată durata meciului, pentru că știu că poate juca pur și simplu incredibil. Am încercat să fiu concentrată și atentă, mă bucur că am reușit să o fac până la final azi" - Ekaterina Alexandrova, citată de News.ro.

De știut:
 • Pentru participarea la turneul de la Beijing, Simona va primi 41.625 de dolari şi 65 de puncte WTA.
 • La ediția de anul trecut, Halep a abandonat în primul tur, din cauza problemelor fizice (era 6-1 pentru Ons Jabeur). Pe 2 octombrie 2018, Simona a anunțat că are hernie de disc și nu a mai jucat deloc până la finalul sezonului.
 • Cea mai bună performanță a Simonei la Beijing rămâne finala din 2017, atunci când a fost învinsă de Caroline Garcia. Deși a pierdut, Halep a urcat începând cu săptămâna următoare în premieră pe locul 1 în clasamentul WTA.
 • În acest an, Simona Halep ar trebui să mai participe la turneul de la Moscova (14-20 octombrie) și la Turneul Campioanelor (28 octombrie - 3 noiembrie).
Desfășurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Ekaterina Alexandrova:

3:6 Multe indoieli si in mintea rusoaicei, este insa ajutata si de Simona la retur (trimite in fileu). As al rusoaicei, sunt doua mingi de meci (40-15). Partida se incheie cu o scurta complet ratata a Simonei: 6-3. A fost un meci ciudat, o partida in care Simona parea in multe momente ca este gata sa abandoneze, insa in acelasi timp parca isi dorea sa mai stea cateva puncte pe teren...

3:5 Alexandrova rateaza si la retur, multe erori ale ei in ultimele minute...Inca un game inceput bine de Simona, dar care nu continua asa cum si-ar fi dorit. Rateaza mai multe executii, trimite mult cu serviciul al doilea, iar rusoaica face inca un break (la 15). Ea conduce acum cu 5-3 si serveste pentru a castiga partida.

3:4 Usor incordata, Ekaterina trimite mult in aut (0-15). Un duel de forehand-uri in cross, Alexandrova trimite impecabil: 15-15. Departe de minge, rusoaica rateaza apoi un rever invers: 15-30. Inca o eroare pe rever: 15-40. Dintr-o data, parca s-au agitat apele in mintea rusoaicei (fara a fi, desigur, un motiv real inainte de acest game). Dubla greseala, game-ul este incheiat dezastruos de Ekaterina. Avantajul break-ului a fost anulat, sa vedem cum va servi Halep acum.

2:4 Pe o venire la fileu a rusoaicei, Simona trimite din demi-voleu inspirat (30-0). Dreapta este inspirata, Simona conduce acest game (40-15). Se face 4-2 pe tabela, a fost un game solid al sportivei noastre (serviciul a fost ceva mai puternic, aici s-a facut diferenta).

1:4 Dubla greseala a rusoaicei (0-15). Alexandrova revine apoi cu o dreapta inversa pe contre-pied. Rusoica cauta mereu sa deschida terenul, iar dupa ce o face ataca de multe ori letal pentru defensiva in piuneze a Simonei. Ekaterina isi vede de treaba, serveste puternic, plasat, inspirat, conduce punctele si se duce la 4-1. In aceste conditii, nu stiu ce ar putea sa mai faca Simona pentru a reveni in acest meci...

1:3 Simona nu are timp sa impinga in picioare dupa un retur violent al adversarei (15-15). Alexandrova pune toti banii pe cartea ofensivei si ii iese in mare parte (30-30). Viteza mica la serviciu pentru Halep, mult sub media ei normala. Halep returneaza din defensiva, dar nu poate face tranzitia spre ofensiva: minge de break pentru rusoaica (30-40). Dupa ce a salvat mingea de break cu ajutorul serviciului, Simona rateaza o dreapta in lungul liniei. Halep loveste foarte scurt, iar rusoaica nu o iarta: se face 3-1 pentru Ekaterina in setul al doilea.

Trainerul turneului isi face aparitia inca o data in dreptul Simonei.

1:2 De pe centrul terenului, Simona trimite foarte bine o dreapta in cross: a facut insa executia mai mult din brat decat din rotirea trunchiului...Alexandrova intra in teren, trimite perfect cu dreapta inversa: 15-15. Au fost doua sanse de break, insa rusoaica a gasit doua servicii foarte bune (40-40). Din deplasare, Ekaterina rateaza o executie in lungul liniei: a treia minge de break pentru Halep. Pana la urma, vine break-ul: Simona a rezistat foarte bine in defensiva, iar rusoaica a gresit.

0:2 Scurta ratata complet de Simona (0-30). Incearca sa joace mai rapid, sa inchida punctele, dar rusoaica este parca pe tot terenul. Dupa un retur foarte bun, Ekaterina are trei mingi de break (0-40). Dubla greseala, iar Alexandrova face break-ul si se distanteaza la 2-0.

0:1 Uneori, prea mult elan ofensiv dauneaza, iar Ekaterina arata acest lucru (15-15). Rusoaica serveste insa destul de bine si castiga cum se spune in tenis "puncte nemuncite". Desi a castigat primul set, rusoaica tradeaza multa tensiune interioara in unele secvente. Revine cu o dreapta plata in lungul liniei: 40-30. Dupa un serviciu cu 185 km/h, Ekaterina isi castiga game-ul de serviciu si conduce acum cu 1-0 in setul al doilea

2:6 Simona primeste ingrijiri medicale (fara un time-out medical). A fost masata in zona coapselor, nu la spate asa cum ne-am fi asteptat. Intre timp, Ekaterina isi continua recitalul ofensiv: este tot timpul cu un pas inaintea Simonei, loveste din urcare, face diferenta atat cu dreapta, cat si cu reverul (0-30). Forteaza rusoaica si trimite mult in aut: 15-30. Serviciu bun al Simonei: 30-30. Halep trimite la limita cu o dreapta inversa, mingea este insa aut - a cerut un challenge jucatoarea noastra. Minge de set pentru rusoaica. Halep trimite prea lung de pe mediana, iar primul set ii revine Ekaterinei: 6-2

2:5 Desi a condus punctul, Simona nu a fost prea inspirata cu o scurta (prea inalta), iar Ekaterina a ajuns si a pasat-o in cross (30-0). Un rever in cross scurt a gasit un unghi foarte bun: 30-15. Un raliu lung ii revine Simonei: a facut diferenta cu un slice ofensiv: 30-30. Revine insa rusoaica cu un serviciu foarte bun la exterior: 40-30. Dreapta pe contre-pied, iar Alexandrova se distanteaza la 5-2 in acest prim set. Sfaturile antrenorului au dat roade: de la 3-2 si serviciul pentru Simona, s-a facut 5-2 pentru rusoaica

2:4 Pe primul serviciu, Simona face diferenta, insa este taxata atunci cand trimite cu al doilea (15-15). Inca un retur direct castigator al rusoaicei, venit tot pe serviciul al doilea al Simonei (15-30). Retur pe tusa, 15-40. Game slab de serviciu facut de Halep: a servit aproape numai cu doi-ul, iar rusoaica nu a iertat-o la retur...

In timp ce Simona sta in gandurile ei pe banca, Ekaterina a cerut sa stea de vorba cu antrenorul ei (on court coaching)

2:3 Simona incepe sa varieze: loveste mai scurt, mai lung, mai inalt, o incomodeaza pe adversara (0-15). Din pacate, rateaza o dreapta inversa la retur (15-15). Pe un retur lung al Simonei, Ekaterina comite o eroare fortata: 15-30. Dubla greseala: 15-40. Vine pana la urma break-ul, Simona a fost inspirata la retur, iar acest lucru se vede pe tabela. Fara sa fie la 100% din punct de vedere fizic, Simona ramane in meci si acum are sansa se egaleze pe propriul serviciu

1:3 Ekaterina inceaca sa produca lovituri castigatoare de oriunde (30-0), insa greseste de doua ori la rand. De pe culoarul de dublu, Simona rateaza complet un rever. Incepe insa sa se incalzeaza parca si spatele: se misca ceva, ceva mai bine. Game solid al Simonei, ea apare pe tabela: 1-3

0:3 Se apara inspirat Halep, castiga punctul, dar se vede pe deplasare ca are unele probleme fizice. Nu se apleaca suficient, pare sa aiba dureri la spate. Rusoaica face erori, 0-30. Simona se duce pana in reclamele de pe margine pentru a returna o minge, insa nu prinde terenul (15-30). Doua mingi de rebreak, dupa ce Simona a fost bine plasata la retur (15-40). Inca o data pe un slice Halep arata ca nu isi poate face miscare asa cum si-ar dori (30-40). Este salvata si a doua minge de break: serviciu la teu bun, apoi dreapta inversa castigatoare. Inca un retur lung si aspru al Simonei: a treia minge de rebreak. Nici de aceasta data nu se incheie game-ul, inca o egalitate. Retur in burta fileului: avantaj pentru rusoaica. Serviciu bun la exterior, iar Ekaterina conduce acum cu 3-0. Sigur, Simona stie cel mai bine cum se simte, insa pare mai degraba ca se incapataneaza sa stea pe teren - nu pare prea bine din punct de vedere fizic, este rigida, nu se apleaca suficient, lucru care poate trada o durere la spate...

0:2 Alexandrova joaca foarte bine pe partea ofensiva: nu sta la discutii, deschide terenul cu reverul foarte bine, iar Simona sta intr-o defensiva disperata. Ekaterina continua sa produca lovituri castigatoare (15-30). Rusoaica are unele probleme atunci cand Simona reuseste sa schimbe directia - nu este chiar cea mai buna la deplasarea pe lateral. Greseste si de pe mediana Ekaterina - nu are aceeasi precizie atunci cand este impinsa un metru si ceva in spatele baseline-ului. Game-ul nu este insa gata: greseste si Halep, egalitate la 40. Deplasata spre zona de forehand, Ekaterina nu face corect retragerea si trimite mult in aut. Din defensiva, Halep incearca un slice, dar mingea se duce in afara terenului - minge de break. Este salvata cu un serviciu bine plasat. Retur violent al rusoaicei - inca o sansa de break. Rigida pe un rever, Halep trimite in fileu: 0-2. Nu pare tocmai in cea mai buna conditie fizica jucatoarea noastra

0:1 Meciul incepe cu Ekaterina la serviciu. O dubla greseala a rusoaicei (0-15). Urmeaza o rama a Simonei, in timp ce pe arena se aud zgomote din tot complexul. Retur scurt al Simonei, iar Alexandrova face pasul in fata si inchide punctul. Ekaterina este agresiva, o tine pe Halep in spatele baseline-ului (40-15), intr-o zona din care Simona nu poate fi periculoasa. Rusoaica are adancime in lovitura de backhand in cross, este o arma buna a acesteia. Inca o dubla (a doua din acest game), iar egalitatea este restabilita (40-40). Nici dreapta nu este mai prejos in dreptul rusoaicei: lovitura castigatoare in lungul liniei. Face insa si multe erori aceasta, inca o egalitate. Sunt schimburi scurte, se joaca la linie. Momentan, Simona este usor pasiva: nu a condus aproape niciun punct, este dominata. Rusoaica isi castiga serviciul, Halep nu este inca intrata in meci

Cele doua sportive se afla la incalzire ​

De aici începe meciul LiveText

Simona Halep (5 WTA) o întâlnește pe Ekaterina Alexandrova (Rusia - 38 WTA) în turul al doilea al ultimului turneu Premier Mandatory al sezonului, China Open de la Beijing. Meciul este în direct pe Digisport 2 și LiveText pe HotNews.ro.

Singura întâlnire anterioară dintre Halep și Alexandrova a avut loc în luna august a acestui an, în turul doi de la Cincinnati. Românca a câștigat după un meci de două ore, scor 3-6, 7-5, 6-4.

În turul întâi de la Beijing, Halep a trecut fără emoții de suedeza Rebecca Peterson (53 WTA), scor 6-1, 6-1, după o oră și 13 minute de joc.

China Open se dispută în perioada 28 septembrie - 6 octombrie la Beijing, pe hard, are premii totale în valoare de $8,285,274 și face parte din categoria Premier Mandatory. Ultima campioană este Caroline Wozniacki (2018).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13289 vizualizari

 • -1 (19 voturi)    
  ...masaj... (Luni, 30 septembrie 2019, 11:49)

  tacanel [utilizator]

  ...in zona coapselor, nu la spate....simona incearca un masaj in zona calcaielor...este foarte recomandat in caz de boala simulata...hai ca poti...daca nu, retrage-te la 0-5 si 0-40 in setul doi...
 • +11 (15 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 30 septembrie 2019, 12:12)

  polonyca [anonim]

 • +3 (9 voturi)    
  eram josvotat (Luni, 30 septembrie 2019, 12:20)

  un_carnat [utilizator]

  Cand ziceam ca Halep avea sa cedeze curand...

  Imi pare rau, dar pur si simplu Simo nu mai e in forma momentan.
  • +1 (5 voturi)    
   Se păstrează pt Turneul Campioanelor (Luni, 30 septembrie 2019, 13:03)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui un_carnat

   acum e în excursie cu toată echipa și familia.
   Să vedem dacă va vizita și Moscova.
   • +1 (5 voturi)    
    daca o lasa "accidentarea" (Luni, 30 septembrie 2019, 13:22)

    zaboo [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    pana atunci cere frectie (la piciorul de lemn)
 • +4 (10 voturi)    
  Cred ca nu prea.... (Luni, 30 septembrie 2019, 12:35)

  gigiN [utilizator]

  ...mai avem multe de comentat!
 • +6 (10 voturi)    
  Calificare (Luni, 30 septembrie 2019, 12:37)

  mirceaaldea [utilizator]

  La acest turneu, Halep a facut figuratie,a participat doar sa faca punctajul ptr calificarea la Turneul Campionilor,acolo este " MALAIUL MARE"!
 • +4 (14 voturi)    
  N-o mai intere tenisul.. (Luni, 30 septembrie 2019, 12:40)

  mircea_cjn [utilizator]

  ...ci iurucul. A dat de gust și nu o mai poți lecui.
  In mod normal ar trebui amendată pentru că mai mult incurcă pe la turneele de tenis.
  • +2 (8 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 30 septembrie 2019, 12:47)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui mircea_cjn

   • -1 (1 vot)    
    Roland Garrss 2017 cu Ostapenko (Marţi, 1 octombrie 2019, 8:53)

    lasa [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

    Conducea cu 1-0 la seturi si 4-1 in setul al doilea si ..pierde la o pustoaica de 18 ani, fara experienta.
    Si nu era epuizata.
    Sincer, cred ca Stere Halep face tactica de joc al fiicei sale.
 • +2 (12 voturi)    
  dupa cum se antreneaza in ultima vreme (Luni, 30 septembrie 2019, 12:41)

  zaboo [utilizator]

  turneul de la Santa Margherita di Pula e manusa
 • -6 (10 voturi)    
  asa e, (Luni, 30 septembrie 2019, 13:09)

  victor L [utilizator]

  specialistilor, habarnista de Halep va face de rusine.
 • +4 (12 voturi)    
  Daca va continua așa... (Luni, 30 septembrie 2019, 13:26)

  mircea_cjn [utilizator]

  ...nu cred că Darren Cahill se va compromite revenind in echipa Halep.
  Nu-mi iese din cap modul ostentativ cu Simona stătea țepănă la primire, numai sa arate că e accidentată. Apoi cerea mesaj la.. coapsă. Jenant.
 • 0 (8 voturi)    
  Simonico! (Luni, 30 septembrie 2019, 14:10)

  AES [utilizator]

  Se prinde lumea ca speculezi regulamentul si te prezinti doar ptr bonusuri!
 • +1 (9 voturi)    
  fapt divers (Luni, 30 septembrie 2019, 14:16)

  berenger [utilizator]

  simona halep joacă încontinuu de 8 ani de zile și de 6,5 ani la cel mai înalt nivel. organismul i s-a uzat, micile accidentări i se transformă în dureri continue sau în probleme majore, și ea merge mai departe, totuși, deși a dovedit tot ce avea de dovedit în ciuda comentacilor de canapea. ce-i mai grav e că inclusiv acești comentaci îi vor duce dorul pentru că, foarte probabil, românia nu va mai avea un sportiv de talia ei prea devreme
  • +3 (5 voturi)    
   ...vrei exemple...am exemple... (Luni, 30 septembrie 2019, 15:32)

   tacanel [utilizator] i-a raspuns lui berenger

   .jucatoare active de lunga durata, contemporane cu simona: serena williams (20 ani; 23 gs); venus williams (20 ani; 7gs); sharapova (16 ani; 5gs); azarenka (13 ani; 2gs), etc....ele nu sunt uzate fizic si moral???....
   • -2 (4 voturi)    
    niciuna (Luni, 30 septembrie 2019, 16:41)

    berenger [utilizator] i-a raspuns lui tacanel

    dintre cele enumerate de tine nu a jucat neîntrerupt atâta vreme. mai mult, în afară de serena, care e, totuși, cea mai mare jucătoare din istorie și care, și ea, ia bătaie de fiecare dată când ajunge în fața unei jucătoare serioase, toate celelalte nu mai contează în tenisul feminin. și apropo, statistică cu jucătoarele pomenite în săptămâni consecutive în top 10:
    1. simona halep, 296 de săptămâni.
    2. venus williams, 293 de săptămâni
    3. serena williams, 276 de săptămâni
    4. maria sharapova, 259 de săptămâni
    5. victoria azarenka, 200 de săptămâni.
  • +4 (6 voturi)    
   Lasa asta (Luni, 30 septembrie 2019, 15:32)

   mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui berenger

   Nu o sa-i ridicam osanale la infinit pentru ce a facut.
   Pentru ce a facut - a primit.
   Pentru ce face acum, adică se face de cacao - e bine să primească ce merită.

   Cand a venit in China era accidentata? Daca da, sunt două intrebari:
   1. unde naiba s-a accidentat că nu mai joacă de nu știu când?
   2. daca totusi era accidentată, de ce a venit in China?

   Iar dacă nu e accidentată și doar mimează pentru a acoperi lipsa de forma si de antrenament - e și mai grav.

   Despre asta vorbim.
   • -2 (4 voturi)    
    pe bune? (Luni, 30 septembrie 2019, 16:46)

    berenger [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

    „unde naiba s-a accidentat că nu mai joacă de nu știu când?”

    dacă ai urmări circuitul ai cam ști unde și când s-a accidentat. nu mai folosi habarnismul tău ca argument.
    • +1 (3 voturi)    
     Să nu spui că la Wuhan... (Luni, 30 septembrie 2019, 18:33)

     mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui berenger

     ..că mă faci să râd.
     Și fără mitocănisme, că nu mă impresionează.
 • 0 (4 voturi)    
  Nemuritoarea de pe Marele Zid-万里长城/萬裡長城 (Luni, 30 septembrie 2019, 20:11)

  Plagarus [utilizator]

  SH vezi ca mai poti doar sa fi portdrapel,chiar daca nu ai nici un trecut olimpic.
  • 0 (0 voturi)    
   Scrie corect! (Miercuri, 2 octombrie 2019, 9:02)

   True_Romanian [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   "Sa fii", asa se scrie corect. Cu doi de "i". Regret ca in cele trei clase pe care le-ai facut nu ai invatat asta...
   • +1 (1 vot)    
    O sa fiu mai atent si nu voi mai scrie cand lucrez (Miercuri, 2 octombrie 2019, 16:16)

    Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui True_Romanian

    Cu cele 3 clase presupuse de tine, putem sa ne incercam fortele intr-ale ortografiei.si nu numai ! Your bowl is empty, that is true_romanian hors concours.
 • -2 (4 voturi)    
  Halep vs Dinca (Marţi, 1 octombrie 2019, 11:02)

  True_Romanian [utilizator]

  Noi, ca natie, suntem mai aproape de unul ca Gheorghe Dinca din Caracal, decat Simona Halep. Simona Halep trebuie batjocorita, caci ne face de rusine, nu? Cel mai bun "produs uman" ce il putem noi promova ca natie, pe plan international este ceva de genul Rovana Plumb. Deci, cu Gheorge Dinca inainte! Sa il facem portdrapel la JO, daca Firfirica nu face baremul de calificare!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by