​Aflat la Roma acolo unde va participa la Mastersul de pe zgura de la Foro Italico, Novak Djokovic a dialogat cu presa la o săptămână distanță după descalificarea de la US Open.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lider mondial detașat și principal favorit la câștigarea turneului de la Roma, Nole a susținut luni o conferință de presă. Sârbul s-a impus de patru ori la Foro Italico, iar în 2019 a disputat finala (a fost învins de Rafael Nadal).

Ce a spus Novak Djokovic

"Pentru mine a fost un șoc să termin US Open în acest fel. A fost pentru prima dată în carieră când mi s-a întâmplat așa ceva. Putea să mi se întâmple mai înainte în carieră, putea să li se întâmple și altor jucători… Am avut ghinion că mingea a lovit arbitra.

Am acceptat ce mi s-a întâmplat, am mers mai departe. După meci am vorbit cu ea, m-am interesat de starea ei. Nu merita să i se întâmple așa ceva.

Pentru mine a fost dezamăgitor să închei US Open în acest fel. Mă simțeam bine, eram încrezător. Regulile sunt clare, am lovit un arbitru și am plătit pentru asta. Nu voi uita niciodată ce s-a întâmplat. Cu cât voi reintra mai rapid pe teren, voi putea să las în urmă ce s-a întâmplat. Abia aștept să joc primul meci la Roma", a declarat Novak Djokovic, citat de Tiebreak.ro.

Pe lângă descalificare, Nole a mai primit o amendă egală cu premiul câștigat până la acel moment la US Open (250.000 de dolari) și a fost nevoit să mai scoată din buzunar și alți 10.000 de dolari pentru că nu s-a prezentat la conferința de presă.

Au fost momente incredibile la US Open: Novak Djokovic a fost descalificat de la Grand Slam-ul american în optimi după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Gestul a venit imediat după ce sârbul și-a cedat serviciul, iar Pablo Carreno Busta trecuse în avantaj în primul set, scor 6-5.

S-ar putea să te intereseze și: